Csodálatos fűszerkeverék

1,990Ft

Elfogyott

Összeválogattam azokat a fűszereket, amik a tanulmányok szerint segítik az immunrendszert, hogy erősebb legyen és gyorsabban meg tudj gyógyulni.

Mit tartalmaz a csodálatos fűszerkeverék

  • Gyömbér
  • Petrezselyem
  • Fokhagyma
  • Kurkuma
  • Chili
  • Oregánó
  • Curry

Ez a fűszerkeverék nem csak nagyon egészséges, hanem finom is.

Elfogyott

Leírás

Csodálatos fűszerkeverék: Gyömbér

gyömbér por

gyömbér por

A gyömbér egy olyan élelmiszer, amelyet évezredek óta használnak ayurvédikus és hagyományos kínai orvoslásban a különböző panaszok kezelésére.

Az emberek a gyömbért ízületi gyulladásra, megfázásra és influenzára, fájdalmas menstruációs tünetek és a fejfájás enyhítésére, és még különböző rákos megbetegedések kezelésére is használják. Több, mint 2400 tanulmány készült a tudományos irodalomban a gyömbér különböző előnyeiről.

A gyömbér a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

  • Immunmoduláló (erősíti az immunrendszert)
  • Antitumor-gén (megakadályozza a tumorok kialakulását)
  • Gyulladásgátló
  • Megakadályozza a vércukorszint emelkedését
  • Megakadályozza az emelkedett vérzsírokat
  • Megakadályozza az émelygést és a hányást
  • Megakadályozza a rák növekedését, ha gyakran fogyasztják

A gyömbér leggyakrabban vizsgált hatásai, az analgetikus és gyulladásgátló hatások az NF-kB, a COX-2 és az 5-LOX gátlásán keresztül (a korábban említett gyulladásos folyamatok és kapcsolók). A gyömbér is bizonyítottan védelmet nyújt a rákos megbetegedések ellen, és kemoprotektív hatása van, azaz védi a szervezetet a kemoterápia mellékhatásaitól.

A gyömbér hatásainak jellemzői a következők:

  • Ráksejtek apoptózisának indukálása (programozott sejthalál)
  • Megakadályozza az IkBakináz aktivációt (felszabadítja az apoptózist)
  • A BAX (proapoptózis gén)
  • A Bcl-2 fehérjék (rákkal kapcsolatos)
  • A lebontó gének (anti-apoptotikus) Bcl-xl, Mcl-1 és Survivin
  • A sejtciklus szabályozó fehérjék, beleértve a ciklin D1 és ciklinfüggőkináz 4 (CDK4) (rákkal kapcsolatos)
  • A CDK-inhibitor, a p21 (daganatellenes)
  • c-Myc, hTERT (rákkal kapcsolatos) gátlása
  • Megszünteti a RANKL által indukált NF-kB aktivációt
  • Megakadályozza az osteoclastogenezist (csontsejt típusát, amely a csontszövetet átalakítja és javítja)
  • Elnyomja a mellrák által kiváltott csontvesztést

A gyömbér fontos szerepet játszik nem csak a gyulladás szabályozásában, hanem a rákos sejteket érintő különféle jelzések szabályozásában is.

A gyömbér és összetevői bizonyítottan gátolják a következő rákokat

  • Mellrák
  • Vastagbél- és végbélrák
  • Leukémia
  • Májrák
  • Tüdőrák
  • Melanoma
  • Hasnyálmirigyrák
  • Prosztata rák
  • Bőr rák
  • Gyomorrák

A petefészekrákban általában vannak olyan gyulladásos mutatók, mint az érrendszeri endothelialis növekedési faktor (VEGF), az interleukin-8 és a prosztaglandin E2 (PEG2).

A gyömbérkivonatokról kimutatták, hogy nagymértékben csökkentik ezeket a gyulladásos markereket a petefészekrákban. Szóval nemcsak teát lehet készíteni a gyömbérből, ami megfázás vagy hányinger ellen hatásos (különösen a kemoterápiával kezelteknél), de a gyömbér kedvező hatással van azok számára is, akiknek daganatuk van, például a petefészek rák.

Összefoglalva, a gyömbér egy erős antioxidáns, amely segíthet a metabolikus szindróma, a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, a demencia és a gyulladásos állapotok, mint például az ízületi gyulladás, csontritkulás, és még a rákos megbetegedések leküzdésében. Próbáld hozzáadni olyan ételekhez, mint a salsa szósz vagy a smoothie. A gyömbér az egyik összetevője a legtöbb thaiföldi és indiai currynek és mártásnak, amelyeket mind könnyű otthon elkészíteni.

Csodálatos fűszerkeverék: Petrezselyem

petrezselyemmel a rák ellen

A petrezselyem sokkal több, mint mint egy zöld gaz, amit a levesbe szórsz. Ez a növény komoly tulajdonságokkal rendelkezik növényi összetevőin belül, amely számos betegség kockázatának csökkentésére képes – beleértve a rákot is.

A petrezselyem egészségügyi előnyei

– Antioxidáns védelem és a máj támogatása

A petrezselyem antioxidáns hatása több ezer olyan tanulmányban is megfigyelhető, amelyek a petrezselyemben talált vegyületek rákmegelőzésre való képességét mutatják. A petrezselyem a következő flavonoidokat és fenolvegyületeket tartalmazza, számos táplálkozási hatással:

  • Apigenin, Apiin, Myristicin és Apiol: megakadályozza a tumor migrációját és áttétét; növeli az antioxidáns enzimeket a vérben; csökkenti a szövet sérülését
  • Coumarinok: stimulálják az antioxidáns folyamatokat; gátolja a szabad gyökök károsodását
  • Luteolin: megakadályozza a tumor migrációját és áttétét
  • Kaempferol és Quercetin: gátolja a húgysav termelést

Támogatja a májat:

A rák ismert kockázati tényezője a húgysav megemelkedett szintje a vérben. A vegyi anyag kóros szintje olyan problémákhoz vezethet, mint a köszvény. Jelenléte összefügg a rák elősegítő reaktív oxigénfajok (ROS) kialakulásával.

A petrezselyem húgysavcsökkentő hatást fejt ki a máj xantin oxidoreduktáz termelésének gátlásával. Ez a máj enzim a fő adalékanyag, amely a vegyületeket a húgysav előállítására metabolizálja. A ROS csökkentése és a petrezselyem által előidézett gátló hatások azt mutatják, hogy csökkentik a májátültetés szükségességével járó traumákat.

Magas antioxidáns kapacitásával a petrezselyem hatékonyan kiöblíti a toxinokat a májból, ugyanakkor csökkenti a vércukor- és nátriumszinteket, a húgysav koncentrációt és az oxidált májenzimeket, amelyek cukorbetegek szöveti károsodását okozzák.

A petrezselyemben jelen lévő vegyületek, mint a klorofill, alacsonyabb hidrogén-peroxidszintet mutatnak, csökkentik a szabad gyököket, és fokozzák az olyan enzimeket, mint a glutation-peroxidáz, amelyek ténylegesen kiszűrik a hidrogén-peroxidot a plazmából.

Az egyéb antioxidáns enzimek, köztük a SOD (szuperoxid-dizmutáz) és a glutation-reduktáz, a petrezselyem fogyasztását követően növekedtek az egyének vérében. Egy rövid, kéthetes időszak alatt az egyénekben az oxidatív stressz folyamatosan csökkent.

Csodálatos fűszerkeverék: Fokhagyma

Számos populációs vizsgálat összefüggést mutat a fokhagyma fokozott bevitele és bizonyos rákok, köztük a gyomor, a vastagbél, a nyelőcső, a hasnyálmirigy és a mell daganatos megbetegedése között.

A populációs vizsgálatok multidiszciplináris vizsgálatok a népességcsoportok körében, amelyek vizsgálják a betegség okait, incidenciáját vagy terjedését, illetve megvizsgálják az egészséggel kapcsolatos beavatkozásokat, táplálkozási és táplálkozási bevitelt, illetve környezeti expozíciót.

A hét lakossági vizsgálatból származó adatok elemzése azt mutatta, hogy minél magasabb a nyers és főtt fokhagyma fogyasztása, annál kisebb a gyomor és a vastagbélrák kockázata.

A rák és a táplálkozás európai prospektív vizsgálata (EPIC) egy folyamatos multinacionális tanulmány, amely 10 különböző országból származó férfiakat és nőket érint. Ez a tanulmány a táplálkozásnak a rákra gyakorolt hatását vizsgálja. A tanulmányban a vöröshagyma és a fokhagyma magasabb bevitele a bélrák csökkent kockázatával jár együtt.

Csodálatos fűszerkeverék: Curry

curry por a rák ellen

A tudósok azt sugallják, hogy a curcumin, a kurkuma olyan vegyi anyaga, amely a curry por sárga színét adja, lelassíthatja a mellrák és a vérképzőszervi tumorok növekedését. Ez úgy lehetséges, hogy a rákos sejtek kevésbé képesek elpusztítani az egészséges sejteket.

A kurkumin, amelyről a múltban azt gondoltak, hogy rákellenes képességekkel rendelkezik, valójában 500-szor erősebb lehet, mint ahogyan azt korábban gondolták.

Azok a laboratóriumi tesztek, amelyekben egy specifikus vérrák esetén kombinálták a  gyógyszerrel, a kurkumin jobban működött, ugyanakkor csökkentette a mellékhatásokat.

A kutatók szerint az egéren végzett kísérletek eredményei “váratlanul jók”, és most reménykednek, hogy a kurkumin segítségével célzott rákellenes gyógyszert fejlesztenek ki.

A kurkumin felhasználható a rák elleni küzdelemben, mert amikor a véráramban kötődik egy bizonyos típusú enzimhez, amelyet DYRK2-nek neveznek, és amikor a kettő összekapcsolódik, a sejtek nem képesek gyorsan reprodukálódni.

A rák egyik legfontosabb eleme a gyors és kontrollálhatatlan növekedési képesség, de ezt a kurkumin lelassíthatja, mondják a kutatók.

A kurkumin jelentősen csökkenti a daganatok méretét

Egy egéren végzett vizsgálatban a kurkumin “jelentősen” csökkentette a daganatok méretét, és megállította a daganat terjedését.

Csodálatos fűszerkeverék: Oregánó

oregánó és a rák

oregánó és a rák

A PLoS ONE című folyóiratban 2013-ban megjelent kutatás szerint az oregánó rákellenes tevékenységet mutat. A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az oregánó megelőzheti és kezelheti a mellrákot, lassítva illetve megelőzve a ráksejtek kialakulását.

2014-ben az élelmiszer-tudósok felfedezték, hogy a népszerű kulináris gyógynövények, mint az oregánó, a rozmaring és a majoránna olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek potenciálisan képesek kezelni a 2-es típusú cukorbetegséget hasonlóan a jelenleg előírt gyógyszerekhez.

Az oregánóban nagyon sok antioxidáns és antimikrobiális vegyület van. Plusz elpusztítja a parazitákat is. Egy teáskanál orángánóban ugyanannyi antioxidáns van (ORAC)*, mint két bögre vörös szőlőben. Tartalmazza a Quercetin-et, amelyről ismert, hogy lelassítja a rák növekedését és elősegíti az apoptózist (programozott sejthalál). Ezen kívűl az oregánóban sok K-vitamin és vas van.

*Az O.R.A.C. érték egy nemzetközileg elfogadott, hitelesített, szabadalmaztatott szabványrendszer, melyet az amerikai Brunswick-(bio)laboratórium 1997-ben vezetett be és folyamatosan fejleszt kutatás alapján, az élelmiszerek antioxidáns kapacitásának mértékét jelzi.

Csodálatos fűszerkeverék: Erőspaprika vagy chili

erős paprika

erős paprika

Az Amerikai Rákkutató Szövetség által készített tanulmány szerint a kapszaicin képes megölni a prosztatarák sejteket, mivel kényszeríti őket arra, hogy apoptózissá váljanak, anélkül, hogy károsítanák az egészséges sejteket.

Egy másik tanulmányban, amelyet 2007-ben a brit Nottingham-i Egyetemen publikáltak, megállapították, hogy a kapszaicin laboratóriumi körülmények között megöli tüdőrák sejteket és a hasnyálmirigyrákot. A kutatók arról számoltak be, hogy a kapszaicin nem károsította a környező szöveteket.

Egy korábbi 2002-es tanulmány megállapította, hogy a kapszaicin hatékonyan gátolja a felnőtt T-sejt leukémia sejtek növekedését a sejtciklus leállításával és az apoptózis indukálásával.

A rákmegelőző tulajdonságok mellett a kapszaicint számos más orvosi alkalmazáshoz, többek között az ízületi gyulladáshoz, a neuropátiás fájdalomhoz, és a fájdalmas viszketéshez, például a pikkelysömörhöz kapcsolódó dermatológiai állapotok helyi kezelésére is tanulmányozzák.

Csodálatos fűszerkeverék: Kurkuma

kurkuma a rák ellen

Több száz olyan tudományos tanulmány is igazolja, hogy a kurkumin gátolja a különböző ráksejtek növekedését, köztük a vastagbél, a máj, a hasnyálmirigy, a húgyhólyag, a gyomor, a vese, a vér (leukémia), a prosztata, a petefészek, a csont, az agy, bőrrák. A kurkumin kiváltja az apoptózist (a programozott sejthalált), ami a szervezet számára szükséges, hogy megszabaduljon a sérült sejtektől.

Azokban az országokban, ahol az emberek naponta körülbelül 100-200 mg (durván 1-2 teáskanál) a kurkumát fogyasztanak, a kutatás kimutatta, hogy bizonyos típusú rákok alacsonyabb arányban fordulnak elő.

Egy 2007-es amerikai vizsgálatban a kurkumint és a bélrák kezelésére szolgáló kemoterápiát együttesen használva azt mutatták, hogy a kurkumin hozzáadásával az étrendhez  több rákos sejtet ölt meg, mint a kemoterápia egymagában. Egy másik vizsgálatban a kurkumin segítette megállítani az emlőrák terjedését laboratóriumi állatokban.

Annak ellenére, hogy a kurkumint évtizedek óta széles körben kutatták, és klinikai vizsgálatokban egyértelmű rákellenes hatást mutatott, még mindig nem írják elő széles körben a rákterápia használatakor.

200% PÉNZ VISSZAFIZETÉSI GARANCIA!

200%-os garancia

200%-os garancia

Ha úgy érzed, nem használt termékünk, nem kell magyarázkodnod, küldd vissza a csomagot. Megköszönjük, hogy tőlünk vásároltál,  visszatérítjük a termék árának a kétszeresét, és barátságban válunk el egymástól.

Nem kell kockáztatnod semmit ! Próbáld ki az én felelősségemre!

Az ember eredendően óvatosan nyit az új dolgok irányába és megértem ha benned is van egy kis félelem. Teljesen természetes. De tudod mit? Próbáld ki az én felelősségemre, te ne kockáztass semmit!

Nincs mit vesztened, mert ha a búzafűlével  bármi probléma lenne, visszafizetjük az árát az ASZF-ben foglalt feltételek szerint!

Kérdésed van?

Krizsán Tamás

Itt fel tudod tenni:

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Az itt megadott kezelési információ nem az Legyél Egészséges Kft. hivatalos politikája, és nem orvosi tanácsot jelent az orvos szakértelme és megítélése helyett. Célja, hogy te és családod tájékozott döntéseket hozhasson orvosoddal együtt. Kezelőorvosodnak lehet rá oka arra, hogy az általános kezelési lehetőségektől eltérő kezelési tervet javasoljon. Ne habozz kérdezni a kezelési lehetőségeidről

Legyél Egészséges!

Mennyit tudsz a rákról?

És az egészségről?

És az alternatív terápiákról?

 

 

Elég uncsi, de mi is cookie-kat használunk a weboldalunkon. Remélem megváltozik a törvény és nem kell többé ilyen üzeneteket látnod. Azzal, hogy tovább böngészel, elfogadod, hogy tovább használjuk a cookie-kat. Üdv,Tamás További információ

A törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal úgynevezett "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. Ezek olyan apró, ártalmatlan fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést, számunkra pedig hogy megismerjük és ezáltal jobban kiszolgáljuk látogatóink igényeit. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" gombra kattint, akkor elfogadja a sütik használatát.

Bezárás