Tápanyag tartalom: miért szükséges a táplálék kiegészítés?
Tápanyag tartalom, avagy miért szükséges a táplálék kiegészítése? A Gödöllői Agrártudományi Egyetem vizsgálati eredményei 1966-1990 Magyarország
Mikroelem** tartalom

Vitaminok csökkenése
Élemiszer | 1966-ban | 1990-ben |
Búza | 100,00% | 50,00% |
Árpa | 100,00% | 37,70% |
Kukorica | 100,00% | 18,60% |
Répafélék | 100,00% | 75,00% |
**ásványanyag és nyomelem 1966-1990
Vitamintartalom | 1966 | 1990 |
Borsó | 100,00 | 46,70% |
Tej | 100,00 | 5,00% |
Káposzta | 100,00 | 5,00% |
Sárgarépa | 100,00 | 60,00% |

Tápanyag kiegészíése
Tápanyag tartalom, avagy miért szükséges a táplálék kiegészítése: Hivatalos adatok
A következő adatok azt mutatják, hogy Magyarországon hogyan csökkent az élelmiszerek tápanyag és vitamin tartalma, az elmúlt években. Ez egy hivatalos felmérés, a Gödöllői Agrártudományi Egyetem készítette.
Mikroelem tartalom 1990-évben az 1966-os évhez viszonyítva búza 50%, árpa 37,7%, kukorica 18,6%, répafélék 75%, burgonya 86,7%
Vitamin tartalom 1990-évben az 1966-os évhez viszonyítva borsó 46,7%, tej 5% (nem tévedés), káposzta 10%, sárgarépa 60%, paprika 12%.

Tápanyag kiegészíése
Tápanyag tartalom, avagy miért szükséges a táplálék kiegészítése: Hivatalos adatok
A következő adatok azt mutatják, hogy Magyarországon hogyan csökkent az élelmiszerek tápanyag és vitamin tartalma, az elmúlt években. Ez egy hivatalos felmérés, a Gödöllői Agrártudományi Egyetem készítette.
Mikroelem tartalom 1990-évben az 1966-os évhez viszonyítva búza 50%, árpa 37,7%, kukorica 18,6%, répafélék 75%, burgonya 86,7%
Vitamin tartalom 1990-évben az 1966-os évhez viszonyítva borsó 46,7%, tej 5% (nem tévedés), káposzta 10%, sárgarépa 60%, paprika 12%.
Ami viszont lényegesen megnövekedett, az a növényvédő szerek, mesterséges tápoldatok kémiai összetevőinek, színezőanyagok mennyisége.
A fentieket végig gondolva, kiderül, hogy az igazi tápérték bevitele tizedére csökkent, néhány évtized távlatában, és ezzel együtt, az ember egészsége drasztikusan romlott.
A környezet változása
A környezet változása miatt pedig drasztikusan változik az igény más összetételű tápanyagok irányába. Tehát ami 150-200 évvel ezelőtt megfelelő táplálék volt, az, ma már nem az. Ez főleg az enzimek, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek iránti igény növekedésében tapasztalható, hiszen a jelenlegi szennyezett környezetben, és az élelmiszeripar salakanyagai miatt, a szervezet egyre leterheltebb, egyre nehezebben boldogul. Nem csoda, hogy az allergia, rák, stb. mind népbetegség lett, holott néhány száz éve nem is tudott róluk az emberiség.
Erre jó példa, egy népcsoport a Himalája térségében, mely az 1960-as évekig elzártan élt egy kis közösségben és csak azt ették, amit maguk megtermeltek. Példátlan egészségben éltek, hírét sem hallották a ráknak és egyéb – népszerű – betegségnek.
Mivel fel lettek fedezve, kezdett betörni hozzájuk a civilizáció, minden termékével és életvitelével együtt. A népcsoport is kezdett modernizálódni és 10 éven belül ugyanazokkal a problémákkal, betegségekkel kezdtek küzdeni, mint a – fejlett – világ.
Tápanyag tartalom, avagy miért szükséges a táplálék kiegészítése: Mennyiségi túl-, minőségi alultápláltság
Hozzáértő szakemberek hamar rájöttek, hogy bár sokat eszünk, mégis keveset, de nem mennyiségileg, hanem minőségileg, ezért úgy is mondhatjuk, hogy a mai modern ember minőségileg alultáplált, tehát minőségileg éhezik.
Ahhoz, hogy a 1970-es évek szintjén étkezzen bárki minőségileg, mennyiségileg legalább 5-10-szer annyit kellene egyen, pl. több kilogramm zöldséget, több egész kenyeret, stb. Ezzel együtt természetesen 5-10-szer annyi felesleges salakanyagot is bevinne a szervezetbe, melytől már akár mérgezést is kaphatna, nem beszélve a nagy mennyiség okozta túlzott kalória bevitelről.
Ma rengeteg fajta táplálék-kiegészítő létezik, melynek célja, hogy pótolja azt, ami hiányzik a szervezetből és ma, a mai élelmiszeripari termékeket fogyasztva nem vihető be semmilyen módon.
Az embereknek két fajtája van, egy, aki fogyaszt ilyen készítményeket akár ideiglenesen, akár huzamosabb ideig, és a másik, aki tiltakozik ellene.
Az táplálék-kiegészítők legnagyobb hátránya, hogy ha természetes forrásból származik, akkor az lehet génmódosított, illetve különböző növényeket alkotó elemeire bontanak, majd ezekből az alkotó elemekből mesterségesen egy új anyagot hoznak létre, egy por formájában.
Kérdés: Ez mennyire természetes?
Ugyanakkor a táplálék-kiegészítők egy része képes egy egész főétkezést helyettesíteni. Ezek úgy vannak összeválogatva, hogy mindenből az optimális mennyiséget tartalmazzák.
Tápanyag tartalom, avagy miért szükséges a táplálék kiegészítése: Kérdés Mi az optimális mennyiség?
A táplálék kiegészítő ellenzői – legtöbben rosszul informált emberek -, azt vallják, hogy csupán kellően sok zöldfélét kell enni és nem szükséges semmilyen kiegészítő. Ennek a gondolatnak egy szépséghibája van, az összes zöldség szennyezett. Tele van gyomirtóval, növényvédő szerrel, nyáron is melegházi paradicsomot lehet enni.
Logikusan gondolkodva, be kell látni, hogy a jövő hosszú távon, figyelembe véve a bolygónk túlnépesedését, a táplálék-kiegészítők fogyasztásának irányába mozdulhat el, ezt alátámasztják a különféle orvosi és egyéb tudományos fórumon olvasható, a betegségek okát kereső kutatási eredmények. Az Egyesült Államokban és Japánban (!) ez már előrehaladott állapotban van, Európa konzervatívabb, de itt is teret hódít. Csak idő kérdése.
Aki hosszabb távon biztonságosan szeretne táplálék-kiegészítőket fogyasztani, érdemes felkeresnie természetgyógyász orvost, természetgyógyászt, vagy tapasztalattal, rutinnal bíró, szakembert. Az ilyen szakemberek rendelkeznek szükséges tudással és eszközökkel, és személyre szabott diétát, életmódváltást, szükséges táplálék-kiegészítőket tudnak ajánlani.
Tápanyag tartalom, avagy miért szükséges a táplálék kiegészítése: Szempontok, amelyek alapján érdemes étrend-kiegészítőt választani
- Szerves forrású-e? – valóban növényből vonták-e ki a hatóanyagot
- Bio termesztésű-e? – nem okozhat allergén reakciót, ha vegyszermentesen termesztik
- Tartalmaz-e kiegészítő vegyszereket? – pl.: tartósító, térfogatnövelő, állományjavító, színezőanyag, édesítő, ízfokozó
- Hány komponensű? – vagyis hányféle vitamint, antioxidánst, ásványi anyagot, stb. tartalmaz, hányféle gyógynövényből
- Mennyi a hatóanyagtartalma? – híg vagy tömény a készítmény
- Mi a hordozóanyag? – műanyag-e vagy valamilyen természetes anyag (méhviasz, zabkorpa)
- Milyen minősítései vannak? – pl. ajánlja-e a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége?
Tápanyag tartalom, avagy miért szükséges a táplálék kiegészítés?
A Gödöllői Agrártudományi Egyetem vizsgálati eredményei 1966-1990 Magyarország
Mikroelem** tartalom
Élemiszer | 1966-ban | 1990-ben |
Búza | 100,00% | 50,00% |
Árpa | 100,00% | 37,70% |
Kukorica | 100,00% | 18,60% |
Répafélék | 100,00% | 75,00% |
**ásványanyag és nyomelem 1966-1990
Vitamintartalom | 1966 | 1990 |
Borsó | 100,00 | 46,70% |
Tej | 100,00 | 5,00% |
Káposzta | 100,00 | 5,00% |
Sárgarépa | 100,00 | 60,00% |
Tápanyag tartalom, avagy miért szükséges a táplálék kiegészítése: Hivatalos adatok
A következő adatok azt mutatják, hogy Magyarországon hogyan csökkent az élelmiszerek tápanyag és vitamin tartalma, az elmúlt években. Ez egy hivatalos felmérés, a Gödöllői Agrártudományi Egyetem készítette.
Mikroelem tartalom 1990-évben az 1966-os évhez viszonyítva búza 50%, árpa 37,7%, kukorica 18,6%, répafélék 75%, burgonya 86,7%
Vitamin tartalom 1990-évben az 1966-os évhez viszonyítva borsó 46,7%, tej 5% (nem tévedés), káposzta 10%, sárgarépa 60%, paprika 12%.
Ami viszont lényegesen megnövekedett, az a növényvédő szerek, mesterséges tápoldatok kémiai összetevőinek, színezőanyagok mennyisége.
A fentieket végig gondolva, kiderül, hogy az igazi tápérték bevitele tizedére csökkent, néhány évtized távlatában, és ezzel együtt, az ember egészsége drasztikusan romlott.
A környezet változása miatt pedig drasztikusan változik az igény más összetételű tápanyagok irányába. Tehát ami 150-200 évvel ezelőtt megfelelő táplálék volt, az, ma már nem az. Ez főleg az enzimek, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek iránti igény növekedésében tapasztalható, hiszen a jelenlegi szennyezett környezetben, és az élelmiszeripar salakanyagai miatt, a szervezet egyre leterheltebb, egyre nehezebben boldogul. Nem csoda, hogy az allergia, rák, stb. mind népbetegséglett, holott néhány száz éve nem is tudott róluk az emberiség.
Erre egy jó példa, egy népcsoport a Himalája térségében, mely az 1960-as évekig elzártan élt egy kis közösségben és csak azt ették, amit maguk megtermeltek. Példátlan egészségben éltek, hírét sem hallották a ráknak és egyéb – népszerű – betegségnek.
Mivel fel lettek fedezve, kezdett betörni hozzájuk a civilizáció, minden termékével és életvitelével együtt. A népcsoport is kezdett modernizálódni és 10 éven belül ugyanazokkal a problémákkal, betegségekkel kezdtek küzdeni, mint a – fejlett – világ.
Olvasd el ezt a cikket is: Egészséges táplálkozás
Mindig van KIÉRT, és MIÉRT!
Olvasd el gyógyulásról szóló sikertörténeteket:
Ugye te sem akarsz kimaradni?

- vegyszermentes
- adalékanyag mentes
- színezékmentes
Még ezek a témák is érdekelhetnek
Kattints amire kíváncsi vagy
A statisztikák szerint a rák 15-20 százalékáért felelősek a gének. Ha te is a 80-85 százalékba tartozol, akinél nem örökletes a daganat, akkor nagy valószínűséggel az életmódod miatt alakult ki. Itt az ideje változtatnod, mert a daganatos sejtek nem az űrből érkeztek, hanem ezek a te sejtjeid.
Az egészségnek 3 alappillére van: Étkezés, Életmód, Környezet
Itt az ideje, hogy a kezedbe vedd a sorsodat.
Tegyél a jövődért és a egészségedért MOST!
BENNE 8 ÉVNYI KUTATÁSI ANYAG ÖSSZEFOGLALVA A RÁKRÓL ÉS A GYÓGYULÁSRÓL
TELJESEN AZ ALAPOKTÓL, MERT NEM VAGY ÁLDOZAT, SEGÍTHETED A GYÓGYULÁSODAT!
- Tartalom
- Mi a daganat?
- Hogyan fejlődik ki a daganat?
- Milyen hagyományos gyógymódok vannak?
- Milyen alternatív módszerekkel tudsz gyógyulni?
- Mit (t)egyél?
- Mit ne (t)egyél?

Ha valóban meg akarsz gyógyulni, akkor ezeket mindenképpen tudnod kell!
Kérdésed van?
Írd meg nekem bátran!
Az email-es válaszadási idő: 3 munkanapon belül.

Szia, Krizsán Tamás vagyok...
2007-ben egy családi tragédia miatt kezdtem el foglalkozni a daganatos betegségekkel, azon belül is az alternatív gyógymódokkal.
Nincs is annál rosszabb, amikor egy közeli szeretted beteg, és nem tud rajta segíteni az orvostudomány.
A statisztikák szerint ma Magyarországon, minden 4-ik ember daganatos betegségben hal meg. Ez nem normális állapot szerintem.
Ha te vagy bármelyik hozzátartozod beteg, az nem egyenlő a halálos ítélettel, hiszen az orvostudomány ezeknek a nagy részét már tünetmentessé tudja tenni.
Ezen a honlapon összeszedtem neked, az évek során összegyűjtött információkat