Petrezselyemmel a rák ellen
A petrezselyem: csökkenti a rák kockázatát: A petrezselyem sokkal több, mint mint egy zöld gaz, amit a levesbe szórsz. Ez a növény komoly tulajdonságokkal rendelkezik növényi összetevőin belül, amely számos betegség kockázatának csökkentésére képes – beleértve a rákot is.
A vizsgálatok azt mutatják, hogy a petrezselyem levele jelentősen csökkenti a rákos sejtek migrációs és metasztatizáló képességét. 47 egyéb, rákmegelőzési tulajdonsággal rendelkező növénnyel összehasonlítva a petrezselyemben volt a négy legfontosabb növény közül a legmagasabb gátló hatása a rákot okozó gyulladásos vegyületeknek (pl. Nitrogén-oxid).
A petrezselymet évszázadok óta használják, mind kulináris, mind orvosi felhasználásra.. Ezt még a rómaiak is használták, hogy megszüntessék a testek szagát a temetés előtt. A petrezselyem egyik legjobb egészségügyi tulajdonsága abból ered, hogy képes csökkenteni a különböző rákos megbetegedések kockázatát – beleértve az emlő, a vastagbél és a tüdőrákot.
A petrezselyem olcsó növény, amely könnyen megnő és elérhető a legtöbb élelmiszerboltban. Ha még nem fogyasztod a petrezselymet rendszeresen, akkor talán a petrezselyem egészségügyi előnyei meggyőznek, hogy elkezd!

A petrezselyem egészségügyi előnyei #1
– Antioxidáns védelem és a máj támogatása
A petrezselyem antioxidáns hatása több ezer olyan tanulmányban is megfigyelhető, amelyek a petrezselyemben talált vegyületek rákmegelőzésre való képességét mutatják. A petrezselyem a következő flavonoidokat és fenolvegyületeket tartalmazza, számos táplálkozási hatással:
- Apigenin, Apiin, Myristicin és Apiol: megakadályozza a tumor migrációját és áttétét; növeli az antioxidáns enzimeket a vérben; csökkenti a szövet sérülését
- Coumarinok: stimulálják az antioxidáns folyamatokat; gátolja a szabad gyökök károsodását
- Luteolin: megakadályozza a tumor migrációját és áttétét
- Kaempferol és Quercetin: gátolja a húgysav termelést
Ferrátcsökkentő képességek
A ferrátcsökkentő képességek embereken végzett közös teszt a növényi polifenolok antioxidáns potenciáljának mérésére, mint amilyenek a fent felsoroltak. Ez a teszt megméri a szabad gyökök reaktivitását, oxidatív stressz és a normál biológiai funkciók károsodásához.
A petrezselyemből származó polifenolok magas ferrátcsökkentő potenciált jeleznek a szabad gyökös szintézis blokkolásának és a korábban képződött szabad gyökök megkötésének eredményeként. A petrezselyem ezért antioxidáns védelmet biztosít a DNS-nek és a degeneratív betegségek, például a rák előfordulásának megelőzése érdekében.
Anti-proliferatív:
A rákkal kapcsolatos halálesetek és a kemoterápiás gyógyszerek kudarcai leginkább a rosszindulatú daganatos megbetegedésekhez társulnak, amelyek képesek metasztázisra. Anélkül, hogy a rákos sejtek a szomszédos és távoli szövetekbe szaporodnak, a rák nem terjedhet. A petrezselyem úgy segít, hogy gátolja a rákos sejtek migrációját az új szövetek behatolásával és fertőzésével szemben.

Petrezselyem: Támogatja a májat
A rák ismert kockázati tényezője a húgysav megemelkedett szintje a vérben. A vegyi anyag kóros szintje olyan problémákhoz vezethet, mint a köszvény. Jelenléte összefügg a rák elősegítő reaktív oxigénfajok (ROS) kialakulásával.
A petrezselyem vizeletcsökkentő hatást fejt ki a máj xantin oxidoreduktáz termelésének gátlásával. Ez a máj enzim a fő adalékanyag, amely a vegyületeket a húgysav előállítására metabolizálja. A ROS csökkentése és a petrezselyem által előidézett gátló hatások azt mutatják, hogy csökkentik a májátültetés szükségességével járó traumákat.
Törökországban a petrezselymet rendszerint cukorbetegség kezelésére használják.
Magas antioxidáns kapacitásával a petrezselyem hatékonyan kiöblíti a toxinokat a májból, ugyanakkor csökkenti a vércukor- és nátriumszinteket, a húgysav koncentrációt és az oxidált májenzimeket, amelyek cukorbetegek szöveti károsodását okozzák.
A keserű íz jó a májnak
A természetes keserűek hiányosak a modern táplálkozásban, de gazdag táplálkozási értéket biztosítanak az olyan ételekben, mint a petrezselyem, a bazsalikom és a cikória gyökere. A keserű ételek fogyasztása naponta hozzájárul az emésztési egészség támogatásához részben annak köszönhetően, hogy szerepe van a májban.
A keserű ételek fokozzák a mesterséges antioxidáns glutation szintjét a májban, és más antioxidáns enzimeket is támogatnak. A petrezselyemnek még a krónikus betegségek miatti károsodást követően is sikerült regenerálnia a májszövetet.
A petrezselyem serkenti az epe termelését a májban, ami a zsírok emésztéséhez szükséges a belekben. Az epe termelés hiánya hozzájárul a rossz emésztéshez, a mikrobiális túlnövekedéshez és a hormonális zavarokhoz.
A petrezselyem egészségügyi előnyei # 2
A természetes méregtelenítési folyamatok erősítése elengedhetetlen a rákot okozó szerek felhalmozódásának megelőzéséhez a szervezetben, és elengedhetetlen az emberi egészség szempontjából. A petrezselyem tele van klorofillal, ami jellegzetes zöld színt ad. A klorofill arról is ismert, hogy eltávolítjaa a toxikus fémeket a szervezetből, és stimulálja a biológiai aktivitást, ami kiküszöböli a hulladék képződését.
A petrezselyem gátolja a nehézfém toxicitását:
Számos nehézfém, például a kadmium, ott van állandóan a körülöttünk lévő környezetben és az általunk elfogyasztott élelmiszerekben. A kadmium zavarja a hormon funkciót, és csökkenti az immunstimuláló tápanyagok, például cink és magnézium képességeit. Szintén megzavarja az életfontosságú szerveket és az agy, a máj, a vese és a herék funkcióját. A petrezselyemről kimutatták, hogy gátolja a kadmium ezen toxikus hatásait az általános méregtelenítő rendszerek támogatásával.
A petrezselyemben jelen lévő vegyületek, mint a klorofill, alacsonyabb hidrogén-peroxidszintet mutatnak, csökkentik a szabad gyököket, és fokozzák az olyan enzimeket, mint a glutation-peroxidáz, amelyek ténylegesen kiszűrik a hidrogén-peroxidot a plazmából.
Az egyéb antioxidáns enzimek, köztük a SOD (szuperoxid-dizmutáz) és a glutation-reduktáz, a petrezselyem fogyasztását követően növekedtek az egyének vérében. Egy rövid, kéthetes időszak alatt az egyénekben az oxidatív stressz folyamatosan csökkent.
A petrezselyem egészségügyi előnyei # 3 – szellemi tulajdonságok
A hagyományos orvosi gyakorlat évszázadokon keresztül hasznosította petrezselymet gyomor-bélrendszeri egészségi előnyeire, különösen a kínai orvoslásban. A petrezselyem, mint más carminatív gyógynövények, többféleképpen javítja az emésztési funkciót a gáz eloszlatásával, megakadályozza a puffadást és stimulálja a bélmozgást.
A petrezselyemnek gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak, amelyek csökkenthetik az emésztőrendszer, a húgyutak, a szív- és érrendszer, az agy és más régiók rákos megbetegedésének kockázatát. Hatékony antioxidáns vegyületei helyi és távoli szövetekre hatnak, és cukorbetegség, bakteriális és gombafertőzés kezelésére és a vérnyomás szabályozására használják.
Mindig van KIÉRT, és MIÉRT!
Olvasd el gyógyulásról szóló sikertörténeteket:
Ugye te sem akarsz kimaradni?

- vegyszermentes
- adalékanyag mentes
- színezékmentes

Még ezek a témák is érdekelhetnek
Kattints amire kíváncsi vagy
A statisztikák szerint a rák 15-20 százalékáért felelősek a gének. Ha te is a 80-85 százalékba tartozol, akinél nem örökletes a daganat, akkor nagy valószínűséggel az életmódod miatt alakult ki. Itt az ideje változtatnod, mert a daganatos sejtek nem az űrből érkeztek, hanem ezek a te sejtjeid.
Az egészségnek 3 alappillére van: Étkezés, Életmód, Környezet
Itt az ideje, hogy a kezedbe vedd a sorsodat.
Tegyél a jövődért és a egészségedért MOST!
BENNE 8 ÉVNYI KUTATÁSI ANYAG ÖSSZEFOGLALVA A RÁKRÓL ÉS A GYÓGYULÁSRÓL
TELJESEN AZ ALAPOKTÓL, MERT NEM VAGY ÁLDOZAT, SEGÍTHETED A GYÓGYULÁSODAT!
- Tartalom
- Mi a daganat?
- Hogyan fejlődik ki a daganat?
- Milyen hagyományos gyógymódok vannak?
- Milyen alternatív módszerekkel tudsz gyógyulni?
- Mit (t)egyél?
- Mit ne (t)egyél?

Ha valóban meg akarsz gyógyulni, akkor ezeket mindenképpen tudnod kell!
Kérdésed van?
Írd meg nekem bátran!
Az email-es válaszadási idő: 3 munkanapon belül.

Szia, Krizsán Tamás vagyok...
2007-ben egy családi tragédia miatt kezdtem el foglalkozni a daganatos betegségekkel, azon belül is az alternatív gyógymódokkal.
Nincs is annál rosszabb, amikor egy közeli szeretted beteg, és nem tud rajta segíteni az orvostudomány.
A statisztikák szerint ma Magyarországon, minden 4-ik ember daganatos betegségben hal meg. Ez nem normális állapot szerintem.
Ha te vagy bármelyik hozzátartozod beteg, az nem egyenlő a halálos ítélettel, hiszen az orvostudomány ezeknek a nagy részét már tünetmentessé tudja tenni.
Ezen a honlapon összeszedtem neked, az évek során összegyűjtött információkat