A petrezselyem: csökkenti a rák kockázatát: A petrezselyem sokkal több, mint mint egy zöld gaz, amit a levesbe szórsz. Ez a növény komoly tulajdonságokkal rendelkezik növényi összetevőin belül, amely számos betegség kockázatának csökkentésére képes – beleértve a rákot is.

A vizsgálatok azt mutatják, hogy a petrezselyem levele jelentősen csökkenti a rákos sejtek migrációs és metasztatizáló képességét. 47 egyéb, rákmegelőzési tulajdonsággal rendelkező növénnyel összehasonlítva a petrezselyemben volt a négy legfontosabb növény közül a legmagasabb gátló hatása a rákot okozó gyulladásos vegyületeknek (pl. Nitrogén-oxid).

A petrezselymet évszázadok óta használják, mind kulináris, mind orvosi felhasználásra.. Ezt még a rómaiak is használták, hogy megszüntessék a testek szagát a temetés előtt. A petrezselyem egyik legjobb egészségügyi tulajdonsága abból ered, hogy képes csökkenteni a különböző rákos megbetegedések kockázatát – beleértve az emlő, a vastagbél és a tüdőrákot.

A petrezselyem olcsó növény, amely könnyen megnő és elérhető a legtöbb élelmiszerboltban. Ha még nem fogyasztod a petrezselymet rendszeresen, akkor talán a petrezselyem egészségügyi előnyei meggyőznek, hogy elkezd!

petrezselyem

petrezselyem

A petrezselyem egészségügyi előnyei #1

– Antioxidáns védelem és a máj támogatása

A petrezselyem antioxidáns hatása több ezer olyan tanulmányban is megfigyelhető, amelyek a petrezselyemben talált vegyületek rákmegelőzésre való képességét mutatják. A petrezselyem a következő flavonoidokat és fenolvegyületeket tartalmazza, számos táplálkozási hatással:

  • Apigenin, Apiin, Myristicin és Apiol: megakadályozza a tumor migrációját és áttétét; növeli az antioxidáns enzimeket a vérben; csökkenti a szövet sérülését
  • Coumarinok: stimulálják az antioxidáns folyamatokat; gátolja a szabad gyökök károsodását
  • Luteolin: megakadályozza a tumor migrációját és áttétét
  • Kaempferol és Quercetin: gátolja a húgysav termelést

Ferrátcsökkentő képességek

A ferrátcsökkentő képességek embereken végzett közös teszt a növényi polifenolok antioxidáns potenciáljának mérésére, mint amilyenek a fent felsoroltak. Ez a teszt megméri a szabad gyökök reaktivitását, oxidatív stressz és a normál biológiai funkciók károsodásához.

A petrezselyemből származó polifenolok magas ferrátcsökkentő potenciált jeleznek a szabad gyökös szintézis blokkolásának és a korábban képződött szabad gyökök megkötésének eredményeként. A petrezselyem ezért antioxidáns védelmet biztosít a DNS-nek és a degeneratív betegségek, például a rák előfordulásának megelőzése érdekében.

Anti-proliferatív:

A rákkal kapcsolatos halálesetek és a kemoterápiás gyógyszerek kudarcai leginkább a rosszindulatú daganatos megbetegedésekhez társulnak, amelyek képesek metasztázisra. Anélkül, hogy a rákos sejtek a szomszédos és távoli szövetekbe szaporodnak, a rák nem terjedhet. A petrezselyem úgy segít, hogy gátolja a rákos sejtek migrációját az új szövetek behatolásával és fertőzésével szemben.

petrezselyemmel a rák ellen

petrezselyemmel a rák ellen

Petrezselyem: Támogatja a májat

A rák ismert kockázati tényezője a húgysav megemelkedett szintje a vérben. A vegyi anyag kóros szintje olyan problémákhoz vezethet, mint a köszvény. Jelenléte összefügg a rák elősegítő reaktív oxigénfajok (ROS) kialakulásával.

A petrezselyem vizeletcsökkentő hatást fejt ki a máj xantin oxidoreduktáz termelésének gátlásával. Ez a máj enzim a fő adalékanyag, amely a vegyületeket a húgysav előállítására metabolizálja. A ROS csökkentése és a petrezselyem által előidézett gátló hatások azt mutatják, hogy csökkentik a májátültetés szükségességével járó traumákat.

Törökországban a petrezselymet rendszerint cukorbetegség kezelésére használják.

Magas antioxidáns kapacitásával a petrezselyem hatékonyan kiöblíti a toxinokat a májból, ugyanakkor csökkenti a vércukor- és nátriumszinteket, a húgysav koncentrációt és az oxidált májenzimeket, amelyek cukorbetegek szöveti károsodását okozzák.

A keserű íz jó a májnak

A természetes keserűek hiányosak a modern táplálkozásban, de gazdag táplálkozási értéket biztosítanak az olyan ételekben, mint a petrezselyem, a bazsalikom és a cikória gyökere. A keserű ételek fogyasztása naponta hozzájárul az emésztési egészség támogatásához részben annak köszönhetően, hogy szerepe van a májban.

A keserű ételek fokozzák a mesterséges antioxidáns glutation szintjét a májban, és más antioxidáns enzimeket is támogatnak. A petrezselyemnek még a krónikus betegségek miatti károsodást követően is sikerült regenerálnia a májszövetet.

A petrezselyem serkenti az epe termelését a májban, ami a zsírok emésztéséhez szükséges a belekben. Az epe termelés hiánya hozzájárul a rossz emésztéshez, a mikrobiális túlnövekedéshez és a hormonális zavarokhoz.

rák és petrezselyem

rák és petrezselyem

A petrezselyem egészségügyi előnyei # 2

A természetes méregtelenítési folyamatok erősítése elengedhetetlen a rákot okozó szerek felhalmozódásának megelőzéséhez a szervezetben, és elengedhetetlen az emberi egészség szempontjából. A petrezselyem tele van klorofillal, ami jellegzetes zöld színt ad. A klorofill arról is ismert, hogy eltávolítjaa a toxikus fémeket a szervezetből, és stimulálja a biológiai aktivitást, ami kiküszöböli a hulladék képződését.

A petrezselyem gátolja a nehézfém toxicitását:

Számos nehézfém, például a kadmium, ott van állandóan a körülöttünk lévő környezetben és az általunk elfogyasztott élelmiszerekben. A kadmium zavarja a hormon funkciót, és csökkenti az immunstimuláló tápanyagok, például cink és magnézium képességeit. Szintén megzavarja az életfontosságú szerveket és az agy, a máj, a vese és a herék funkcióját. A petrezselyemről kimutatták, hogy gátolja a kadmium ezen toxikus hatásait az általános méregtelenítő rendszerek támogatásával.

A petrezselyemben jelen lévő vegyületek, mint a klorofill, alacsonyabb hidrogén-peroxidszintet mutatnak, csökkentik a szabad gyököket, és fokozzák az olyan enzimeket, mint a glutation-peroxidáz, amelyek ténylegesen kiszűrik a hidrogén-peroxidot a plazmából.

Az egyéb antioxidáns enzimek, köztük a SOD (szuperoxid-dizmutáz) és a glutation-reduktáz, a petrezselyem fogyasztását követően növekedtek az egyének vérében. Egy rövid, kéthetes időszak alatt az egyénekben az oxidatív stressz folyamatosan csökkent.

A petrezselyem egészségügyi előnyei # 3 – szellemi tulajdonságok

A hagyományos orvosi gyakorlat évszázadokon keresztül hasznosította petrezselymet gyomor-bélrendszeri egészségi előnyeire, különösen a kínai orvoslásban. A petrezselyem, mint más carminatív gyógynövények, többféleképpen javítja az emésztési funkciót a gáz eloszlatásával, megakadályozza a puffadást és stimulálja a bélmozgást.

A petrezselyemnek gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak, amelyek csökkenthetik az emésztőrendszer, a húgyutak, a szív- és érrendszer, az agy és más régiók rákos megbetegedésének kockázatát. Hatékony antioxidáns vegyületei helyi és távoli szövetekre hatnak, és cukorbetegség, bakteriális és gombafertőzés kezelésére és a vérnyomás szabályozására használják.

INGYENES 27 RÉSZES VIDEÓ SOROZAT+ 3 DB AJÁNDÉK E-BOOK

BENNE 8 ÉVNYI KUTATÁSI ANYAG ÖSSZEFOGLALVA A RÁKRÓL ÉS A GYÓGYULÁSRÓL

TELJESEN AZ ALAPOKTÓL, MERT NEM VAGY ÁLDOZAT, SEGÍTHETED A GYÓGYULÁSODAT!

  • Tartalom

  • Mi a daganat?

  • Hogyan fejlődik ki a daganat?

  • Milyen hagyományos gyógymódok vannak?

  • Milyen alternatív módszerekkel tudsz gyógyulni?

  • Mit (t)egyél?

  • Mit ne (t)egyél?

E-book ajándék

Ha valóban meg akarsz gyógyulni, akkor ezeket mindenképpen tudnod kell!

Email címed*
Hogyan szólíthatak*

Az itt megadott kezelési információ nem az Legyél Egészséges Kft. hivatalos politikája, és nem orvosi tanácsot jelent az orvos szakértelme és megítélése helyett. Célja, hogy te és családod tájékozott döntéseket hozhasson orvosoddal együtt. Kezelőorvosodnak lehet rá oka arra, hogy az általános kezelési lehetőségektől eltérő kezelési tervet javasoljon. Ne habozz kérdezni a kezelési lehetőségeidről

Legyél Egészséges!