Mikrohullámú veszélyek – miért nem szabad mikrohullámot használni?

Amerika legpraktikusabb készülékei – a mikrohullámú sütők feltétlenül szükségesek a mai gyors tempójú világban. Jelenleg az amerikai otthonok legalább 90% -ában jelen vannak az ételek és italok egyszerű, gyors melegítésével kapcsolatos képességüknek köszönhetően. Az emberek többsége kérdés nélkül használja ezt a konyhai készüléket, és gyakran úgy gondolja, hogy ez egy ésszerű alternatíva az újramelegítéshez vagy főzéshez. Azonban érdemes kétszer is meggondolnod, mielőtt használnád a mikrohullámú sütődet, mert valójában sok mikrohullámú veszélyt valószínűleg nem ismersz.

Mikrohullám használata negatívan befolyásolja az egészséged

Röviden, a mikrohullámú sütők konyhai készülékek, amelyeket mikrohullámok kibocsátására használnak az étel elkészítéséhez vagy melegítéséhez. A mikrohullám az elektromágneses sugárzás egyik formája, és az energiaspektrum alacsony energiafelhasználású vége, a rádiózavarok mellett. A hullámokat magnetronnak nevezik – ami megtalálható minden mikrohullámú sütőben.

A magnetronok körülbelül 2,450 megaHertz (MGz) mikrohullámú frekvenciájú elektromágneses mezőt állítanak elő, ami 2,4 gigahertz (GHz) egyenértékű. A mikrohullámú sütőben előállított mikrohullámok dialektikus fűtést okoznak.

Annak érdekében, hogy valami melegedjen a mikrohullámú sütőben, víznek kell jelen lenni az anyagban. Ha nincs benne víz, a melegítés nem fog megtörténni, és hideg marad. Ennek az az oka, hogy az élelmiszerben lévő vízmolekulák hihetetlen sebességgel vibrálnak, ami molekuláris súrlódást okoz, amely felelős az étel melegítéséért. A vízmolekulák szerkezete szakadt és erőteljesen deformálódott. Ez sokkal különbözik a főzés bármely más módjától, mivel más módszerek, mint például a konvekciós sütők, felmelegítik az élelmiszereket, azáltal, hogy a hőtkonvekciósan küldik befelé.

Hans Hertel svájci tudós szerint:

“Egyik szerves rendszernek sincsenek olyan atomjai, molekulái vagy sejtjei, amelyek hosszú távon képesek ellenállni egy ilyen erőszakos, romboló hatalomnak, még a milliwattok alacsony energia tartományában sem … Így keletkezik a mikrohullámú főzési hő.  A molekulák szerkezete felszakad, a molekulák erőszakosan deformálódnak (strukturális izomerizmusnak nevezik), és ezáltal minőségükben romlani fognak. ”

Te is tapasztalhattad már, hogy gyakran egyenlőtlenül melegszik fel az ételt miután kikerül a mikrohullámú sütőből. Az egyenetlen melegítés azért következik be, mert a mikrohullámok a vízmolekulával kerülnek kapcsolatba, és mivel az élelmiszerek nem tartalmaznak ugyanolyan mennyiségű vizet, a melegítés egyenetlenül alakul.

Miközben a mikrohullámú sütés a molekulákon belül kezdődik, ahol a víz jelen van, valójában nem “belülről kifelé” főz, mint azt sokan hiszik. Ezek valójában a külső rétegekkel kezdődnek, míg a belső rétegeket főként melegítik és főzik, egyszerűen a külső rétegekből származó hő átadásával. Gyakran előfordul, hogy az étel külső része rendkívül forró, míg a belső rész úgy tűnik, hogy teljesen hideg.

Mikro

Mikrohullámú veszélyek – miért nem szabad mikrohullámút használni?

Mikrohullámú veszélyek – A mikrohullámok és a nem ionizáló sugárzás más formái

A mikrohullám valójában sugárzás. Nem ionizáló sugárzásnak minősülnek – olyan sugárzás, amely megváltoztathatja az atomok helyzetét, de nem elég erős ahhoz, hogy megváltoztassa szerkezetüket, összetételüket vagy tulajdonságaikat. Annak ellenére, hogy a nem ionizáló sugárzás nem elég erős ahhoz, hogy megváltoztassa az atomok szerkezetét, még mindig képes fizikai változásokat okozni. Egyértelmű példa arra, hogy a nem ionizáló sugárzás hogyan okozhat problémát, amikor a nap károsítja a bőröd és a szemed.

Ma egy technikailag fejlett világban élünk. Ezt a korszakot nevezhetjük a “technológia vagy a sugárzás korszakának”. Jelenleg csaknem minden irányból sugárzással vagyunk körülvéve: rádiótornyok, televíziók, mobiltelefonok, mikrohullámú sütők, számítógépek, műholdak, műsorszóró antennák és még sok minden más. Sajnos a sugárzási mennyiség nem csökken az idő múlásával, sőt, csak felhalmozódik.

Bár egyik tanulmány születik a másik után arról, hogy semmilyen sugárzás nem biztonságos, nem igazán tudják, hogy mindez hosszú távon mit jelent. De lássuk, mi az, amit tudunk:

Amikor a sugárzási hullámok valamelyik testrésszel rezonálnak, a biológiai hatás fokozódik. Például a mikrohullámú frekvenciák nagyon hasonlítanak az agyi frekvenciáikhoz. A mikrohullámok hatása az agyadra nagyobb, mint az azonos hullámok a test bármely más részén.

Bár tanulmányokat végeztek a sugárzás hatásainak vizsgálatára, a legtöbb ilyen vizsgálatot nagyobb intenzitással, rövid expozíciós periódusokra végzik. Alacsony szintű sugárzás esetén hosszú expozíciós időszakokat használó tanulmányokból óriási hiány van.

A sugárzás idővel felhalmozódik és soha nem tűnik el.

Mivel a sugárzásoknak mindenki naponta van kitéve, nehéz vizsgálatokat végezni kontroll csoportok segítségével.

Egyszerűen nem ismerjük a mikrohullámú sugárzás hosszú távú hatásait, ezért kérdés, hogy miért kockáztatjuk meg, hogy ételt főzünk a mikrohullámú sütőben.

Ki ne használjon mikrohullámú sütőt és miért?

Senkinek sem kellene mikrohullámú sütőt használnia. Ez különösen igaz a csecsemőkre, a gyermekekre, a várandós nőkre, illetve azokra az emberekre, akik már valamilyen betegségben szenvednek.

Miért?

Lehet, hogy már te is szenvedsz a “mikrohullámú betegség”-től

A mikrohullámokkal közvetlenül érintkező szövetek ugyanolyan deformálódásnak vannak kitéve, és ez viszont “mikrohullámú betegség” kialakulásához vezethet. Ne feledd, nem csak a mikrohullámú sütők bocsájtják ki ezt a fajta sugárzást. A mobiltelefon tornyok is kibocsátják ezt a típusú sugárzást.

Az emberek az alábbiak bármelyikét vagy mindegyikét tapasztalhatják, miután magas szintű mikrohullámú sugárzásnak vannak kitéve.

  • Hányinger
  • Látásproblémák
  • Depresszió és ingerlékenység
  • Legyengült immunrendszer
  • Fejfájás
  • Szédülés
  • Álmatlanság és / vagy alvászavarok
  • Gyakori vizeletürítés és szélsőséges szomjúság

Robert O. Becker, a The Body Electric szerzője a könyve314. oldalán írja a következőket:

A mikrohullámú betegség első tünetei: alacsony vérnyomás és lassú pulzus. A későbbi és leggyakoribb megnyilvánulások a stressz szindróma és a vérnyomás krónikus emelkedése.

Ez a fázis gyakran magában foglalja a fejfájást, szédülést, szemfájdalmat, álmatlanságot, ingerlékenységet, szorongást, gyomorfájdalmat, idegi feszültséget, dekoncentrációt, hajhullást, valamint növeli a vakbélgyulladás, a szürkehályog, a reproduktív problémák és a rák előfordulását. A krónikus tüneteket végül a mellékvese-kimerültség és az ischaemiás szívbetegség válsága követi [a koszorúerek és a szívrohamok elzáródása].

Egy másik, a mikrohullámú sugárzás egészségügyi hatásairól szóló könyvében Dr. Lita Lee szintén aggodalmát fejezte ki a mikrohullámok használatával kapcsolatban. Dr. Lee megfigyelte, hogy a fent felsorolt ​​tünetek az alábbiakban részletezett megfigyelések által okozhatók.

Nyirokcsomó-rendellenességeket figyeltek meg, ami csökkent képességet eredményezett bizonyos típusú rákos megbetegedések megelőzésében.

A vérben megnövekedett ráksejtképződést figyeltek meg.

A gyomor és a bélrák fokozott arányát figyelték meg.

Megemelték az emésztési rendellenességek és az eliminációs rendszerek fokozatos lebontását.

Mikrohullámú veszélyek - miért nem szabad mikrohullámút használni?

Mikrohullámú veszélyek – miért nem szabad mikrohullámút használni?

Az élet energia csökken

Azok az élelmiszerek, amelyeket nem dolgoztak fel vagy főztek meg, és természetesen előfordulnak, olyan életenergiát tartalmaznak, amelyet a napból nyernek. A biophoton a legkisebb fizikai fényegység, amely minden életformában megtalálható. Bioinformációkat tartalmaznak, és részben felelősek azokért az érzésekért, amelyek a jólétet és a vitalitást jelzik. Élelmiszerek, mint a természetesen termesztett zöldségek és különösen a napon érlelt gyümölcsök a biophotonok fő forrásai az embereknek.

Az étel mikrohullámú sütése gyakorlatilag elpusztítja és elpazarolja az élet energiáját, így az étel teljesen meghal és élettelen lesz. Ezenkívül az élelmiszerek elveszítik tápértéküket, és szinte használhatatlanná válnak, mivel nem járnak valódi egészségügyi haszonnal.

Tény:széles körű tanulmányok után az oroszok betiltották a mikrohullámú sütőt

A mikrohullámokat először a nácik alkalmazták annak érdekében, hogy a II. Világháborúban tudjanak főzni a csapataiknak. Tekintve, hogy ezek a mikrohullámú sütők kísérletiek és újak voltak, az amerikai hadosztályt a háború után az új eszközök kutatására rendelték el.

Kiderült, az Egyesült Államok valójában nem végezte el az új találmányhoz szükséges kiterjedt kutatásokat. Ehelyett az oroszok úgy döntöttek, hogy rendkívüli erővel kezelik ezt a kérdést.

Mivel kíváncsiak voltak erre az új eszközre, az oroszok mélyreható kutatásokat folytattak annak felfedezésére, hogy milyen biológiai hatást gyakorolhatnak. Az eredmények eléggé megdöbbentőek voltak ahhoz, hogy az új eszköz tilalmához vezessen a Szovjetunióban. A tilalmat azonban később feloldták a Peresztrojka, a Szovjetunió szerkezetátalakításáért felelős politikai mozgalom alatt.

A megállapítások a következők:

A mikrohullám szinte minden vizsgált élelmiszerből rákkeltő anyagokat hozott létre.

A mikrohullámozott tej és a magvak aminosavak átalakításával karcinogén anyagokat hoztak létre.

A mikrohullámúsűtőben előkészített húsok rákot okozó anyagokat, például d-nitrozodientanol-aminokat állítottak elő.

A mikrohullámozott gyümölcsökben a felolvasztási eljárás eredményeként a glükozid és a galaktosid frakciók karcinogén anyagokká alakultak.

A nyers, főtt vagy fagyasztott zöldségek rendkívül rövid expozíciója növényi alkaloidjait karcinogén anyagokká alakítja át.

Rákkeltő szabad gyököket alakítottak ki mikrohullámozott növények, különösen gyökérzöldségek.

Az összes csökkentett táplálkozási értékhez vezető strukturális degradáció 60-90% -os összesítettnek bizonyult a vizsgált élelmiszerek esetében, jelentősen csökkentve a B-komplex vitaminok, a C és E vitaminok, az esszenciális ásványi anyagok és a lipotrópokbiohasznosulását

Az orosz kutatás húsz éve vezetett a nemzetközi figyelmeztetéshez a káros mikrobiális biológiai és környezeti hatások miatt. A figyelmeztetés más hasonló frekvenciájú elektronikus eszközöket is tartalmazott, mint például a mobiltelefonok.

Búcsúzz el az élelmiszerek tápértékétől

Annak ellenére, hogy a mikrohullámokról nem volt annyi tanulmány, mint a különböző vitaminok és ásványi anyagok fontosságáról, az összes vizsgálat általában egyetért abban, hogy a tápérték jelentősen csökken, ha mikrohullámú sütőt használ az ételek főzésére vagy melegítésére. Azt gondolná, hogy a mikrohullámok tanulmányozása a lista tetején lesz, a társadalomban betöltött helyük miatt, de nyilvánvalóan a szerepük nem elég jelentős ahhoz, hogy alaposabb tesztelést végezzenek.

Megjegyezzük, hogy a tanulmányok többségét 2000 előtt végezték el. Ennek oka lehet, hogy afókusz átkerüla mikrohullámról az emberiségre gyakorolt ​​gyakoribb fenyegetettségre: az elektromágneses eszközök, például a mobiltelefonok, számítógépek és a fejlett technológia által okozott elektromos káosz.Íme néhány tanulmány, amely bemutatja a mikrohullámok és a mikrohullámú főzés káros hatásait.

Egy tanulmány azt találta, hogy amikora brokkolit egy kevés vízzel betesszük a mikrohullámú sütőbe, elveszíti előnyös antioxidánsainak 97% -át. A párolt brokkoli csak 11% -kot vagy kevesebbet veszített. Egy kevés fenolvegyület és glükozinolát is elveszett. A tanulmányt az Élelmezés és Mezőgazdaság Tudományának folyóirata 2003. novemberi számában tették közzé.

Egy 1999-es Skandináv tanulmány a spárga C-vitamin veszteségét figyelte meg.

Egy tanulmány szerint afokhagymának kimerült az allináz tápanyaga, a fokhagyma elsődleges rákellenes összetevője, 60 másodpercnyi mikrohullámozás során.

A Japán Watanabetanulmánya szerint, mindössze 6 percnyi mikrohullámú főzés a tej B12 tartalmának 30-40 százalékát elpusztította.

Egy nemrég végzett ausztrál tanulmány kimutatta, hogy a mikrohullámok magasabb fokú “fehérje kibontakozást” okoznak, mint a hagyományos melegítés.

Egy 1992-es tanulmány megállapította, hogy az anyatej elvesztette a lizozimaktivitást, antitesteket, és a kórokozó baktériumok potenciális növekedésére alkalmasabb környezetet váltott ki mikrohullámmal.

Mikrohullámozott élelmiszer negatív hatással van az ember szívére és a fiziológiára

Hans Hertel, egy svájci élelmiszer-tudós, elindította a mikrohullámú élelmiszerek és a mikrohullámú főzés első tesztjeit annak meghatározására, hogy a mikrohullámok milyen hatással vannak az emberi fiziológiára és a vérre. E hatások tanulmányozása után Hertel arra a következtetésre jutott, hogy a mikrohullámú ételek élelmiszer-degenerálódáshoz vezetnek. Ezek a degeneratív táplálkozási változások a vérben bekövetkező változásokat okoztak, ami egészségügyi problémákat okozhat.

Az egészségügyi problémák, amelyek okozhatók:

Emelkedett koleszterinszint

A leukocyták (fehérvérsejtek) emelkedése, ami mérgezéshez vezethet

Csökkentett vörösvértestszintek

Radiolitikus vegyületek előállítása

Csökkent hemoglobinszint, ami anémia indikációját okozhatja

Egy másik tanulmány kimutatta, hogy a mikrohullámú frekvenciájú sugárzás a nem-termikus szinteken érinti a szívet – olyan szintek, amelyek jóval a szövetségi biztonsági irányelvek alatt vannak. E hatások vizsgálatához a tanulmány 2,4 GHz-es sugárzási frekvenciát használt, amely ugyanolyan frekvencia, mint a mikrohullámú sütőké és a wifiroutereké.

Még bizonyíték van arra, hogy ugyanez a sugárzás bizonyos személyeknél emelkedett vércukorszintet okozhat. Ez arra a lehetőségre utal, hogy a villamos energia által előidézett 3-es típusú cukorbetegség állhat fenn

A szerkesztő megjegyzése: A cikkben szereplő állítások nem a szerző kitalált véleményei, hanem számos olyan forrásból származnak, amelyek beillesztésre kerültek a cikk szövegébe, valamint a cikk aljára. A szerző csak a forrásokról, tanulmányokról és kutatásokról számol be.

INGYENES 27 RÉSZES VIDEÓ SOROZAT+ 3 DB AJÁNDÉK E-BOOK

BENNE 8 ÉVNYI KUTATÁSI ANYAG ÖSSZEFOGLALVA A RÁKRÓL ÉS A GYÓGYULÁSRÓL

TELJESEN AZ ALAPOKTÓL, MERT NEM VAGY ÁLDOZAT, SEGÍTHETED A GYÓGYULÁSODAT!

  • Tartalom

  • Mi a daganat?

  • Hogyan fejlődik ki a daganat?

  • Milyen hagyományos gyógymódok vannak?

  • Milyen alternatív módszerekkel tudsz gyógyulni?

  • Mit (t)egyél?

  • Mit ne (t)egyél?

E-book ajándék

Ha valóban meg akarsz gyógyulni, akkor ezeket mindenképpen tudnod kell!

Email címed*
Hogyan szólíthatak*

Az itt megadott kezelési információ nem az Legyél Egészséges Kft. hivatalos politikája, és nem orvosi tanácsot jelent az orvos szakértelme és megítélése helyett. Célja, hogy te és családod tájékozott döntéseket hozhasson orvosoddal együtt. Kezelőorvosodnak lehet rá oka arra, hogy az általános kezelési lehetőségektől eltérő kezelési tervet javasoljon. Ne habozz kérdezni a kezelési lehetőségeidről

Legyél Egészséges!

Kérdésed van?

Írd meg nekem bátran!