Lúgosítás árpafűlével

Lúgosítás árpafűlével. Szervezetünkben az ásványi anyagok egyik igen fontos funkciója hogy fenntartják a sav-lúg egyensúlyt.  Ha ez az egyensúly állapot felborul, ennek elsősorban a sejt-anyagcsere folyamat látja kárát. Először a szervezet általános kimerültség fáradtság formájában jelez. Ezért szokták az emberek használni a lúgosítást

A sejtek ezt a kényes egyensúly az ásványi anyagok felhasználásával vagy kiürítésével igyekeznek fenntartani. Az anyagcsere folyamatokban résztvevő enzimek csak akkor tudják kifejteni a hatásukat, ha a sejtnedvben a különféle ásványi anyagok ionjai oldott formában jelen vannak. Ha a szükséges ásványok nem állnak rendelkezésre ionizált formában a legtöbb enzim elveszíti aktivitását vagy legalább is csökkent mértékben működik.

Lúgosítás árpafűlével

Lúgosítás árpafűlével a sav-lúg egyensúlyért

A kálium igen fontos mivel komoly ionizáló hatással rendelkezik. A szervezetben és a szervezetben az energia felszabadító folyamatokban állandóan felhasználására kerül. Ha a kálium szint jelentősen csökken, ez a sejtmembrán ozmotikus nyomásának csökkenését vonja maga után. Az ozmotikus nyomás helyreállítására a sejtekben a kálium helyére nátrium és más ionok épülnek be. Amíg a szervezetet folyamatosan ellátjuk kálium ionokkal, ez nem következhet be. Ennek hiányában viszont, az előbb említett kiegyenlítési folyamat eredményeként a nátrium szint az egészséges mérték fölé emelkedik, és ezzel együtt az ionoknak a sejten belüli egyensúlya is felborul.

Ennek következtében bár bizonyos enzimek még működőképesek. Közülük a legtöbb elveszíti aktivitását, vagy csökkent mértékben működik.

Manapság a táplálkozási szokások előmozdítják a sav-bázis egyensúly felborulásának  a kialakulását. Az étrenden belül a savas kémhatású élelmiszerek pl. a hús, cukor, liszt, élelmiszer adalékok sajnos jóval nagyobb hányadot képeznek, mint a lúgosak vagy lúgosítók- elsősorban a zöldségek.

Lúgosítás különböző növényekkel:

Az árpafűlé és a különféle élelmiszerekből kivont lúgos összetevők mértéke

Zöldárpa 66.4
Spenót 39.6
Zeller 15.3
Saláta 10.4
banán 7.9
Alma 5.6
Narancs 4.5
Liszt 4.3
Rizs 3.8
Tej 2.7

Mint látható az árpafűlé lúgosságának a mértéke kimagasló, még a leginkább bázikus kémhatásúnak tartott élelmiszerekkel összehasonlítva is. Ezért javasoljuk az árpafűlé beiktatását a mindennapi étrendünkbe, de nagyfokú lúgossága miatt körültekintésre intjük azokat, akiknek szervezet amúgy is hajlamos az ellúgosodásra.

Forrás: Wikipedia

Olvasd el ez a cikket is

Leukémia

Olvasd el ez a cikket is

Állítsd vissza az egészséged, és őrizd is meg

INGYENES 27 RÉSZES VIDEÓ SOROZAT+ 3 DB AJÁNDÉK E-BOOK

BENNE 8 ÉVNYI KUTATÁSI ANYAG ÖSSZEFOGLALVA A RÁKRÓL ÉS A GYÓGYULÁSRÓL

TELJESEN AZ ALAPOKTÓL, MERT NEM VAGY ÁLDOZAT, SEGÍTHETED A GYÓGYULÁSODAT!

  • Tartalom

  • Mi a daganat?

  • Hogyan fejlődik ki a daganat?

  • Milyen hagyományos gyógymódok vannak?

  • Milyen alternatív módszerekkel tudsz gyógyulni?

  • Mit (t)egyél?

  • Mit ne (t)egyél?

E-book ajándék

Ha valóban meg akarsz gyógyulni, akkor ezeket mindenképpen tudnod kell!

Email címed*
Hogyan szólíthatak*

Az itt megadott kezelési információ nem az Legyél Egészséges Kft. hivatalos politikája, és nem orvosi tanácsot jelent az orvos szakértelme és megítélése helyett. Célja, hogy te és családod tájékozott döntéseket hozhasson orvosoddal együtt. Kezelőorvosodnak lehet rá oka arra, hogy az általános kezelési lehetőségektől eltérő kezelési tervet javasoljon. Ne habozz kérdezni a kezelési lehetőségeidről

Legyél Egészséges!