Fokhagyma a rák kezelésében

Fokhagyma a rák kezelésében: A fokhagymát ételek ízesítéséhez használják, és egyedülálló a magas kéntartalma miatt. A kén mellett a fokhagyma arginint, oligoszacharidokat, flavonoidokat és szelént is tartalmaz, amelyek mindegyike kedvezően hathat az egészségre.

A fokhagyma jellegzetes szaga és íze az allicinből, a fokhagyma bioaktív vegyületeinek fő előfutárából származik, amelyek a fokhagyma gerezdek aprításával, összetörésével jönnek létre. A bioaktív vegyületeket olyan élelmiszerekben vagy táplálékkiegészítőkben határozzák meg, amelyek nem felelnek meg az alapvető táplálkozási szükségletek kielégítésének, amelyek felelősek az egészségi állapot változásáért.

A fokhagyma-kiegészítők négy csoportba sorolhatók: fokhagyma illóolaj, fokhagymaolaj, fokhagymapor és fokhagyma kivonat.

Fogyhagyma és a daganat összefüggése

Számos populációs vizsgálat összefüggést mutat a fokhagyma fokozott bevitele és bizonyos rákok, köztük a gyomorrák, a vastagbélrák, a nyelőcsőrák, a hasnyálmirigyrák és a mell daganatos megbetegedése között.

A populációs vizsgálatok multidiszciplináris vizsgálatok a népességcsoportok körében, amelyek vizsgálják a betegség okait, incidenciáját vagy terjedését, illetve megvizsgálják az egészséggel kapcsolatos beavatkozásokat, táplálkozási és táplálkozási bevitelt, illetve környezeti expozíciót.

A hét lakossági vizsgálatból származó adatok elemzése azt mutatta, hogy minél magasabb a nyers és főtt fokhagyma fogyasztása, annál kisebb a gyomor és a vastagbélrák kockázata.

A rák és a táplálkozás európai prospektív vizsgálata (EPIC) egy folyamatos multinacionális tanulmány, amely 10 különböző országból származó férfiakat és nőket érint. Ez a tanulmány a táplálkozásnak a rákra gyakorolt hatását vizsgálja. A tanulmányban a vöröshagyma és a fokhagyma magasabb bevitele a bélrák csökkent kockázatával jár együtt.

Fokhagyma a rák kezelésében

Fokhagyma a rák kezelésében

Az Iowa Women’s Study egy nagyszerű prospektív tanulmány, amely megvizsgálja, hogy az étrend, a testzsír eloszlása és más kockázati tényezők összefüggenek-e a rákos megbetegedésekkel az idősebb nők körében. A tanulmány megállapításai erős összefüggést mutattak a fokhagyma fogyasztás és a vastagbélrák kockázata között.

A legtöbb fokhagymát fogyasztó nőknél a distalis vastagbél ráknak 50% -kal alacsonyabb kockázata volt, mint azoknál a nőknél, akiknek a legalacsonyabb a fokhagyma fogyasztása.

Számos, Kínában végzett népességkutatás foglalkozott a fokhagymák fogyasztásával és a rák kockázatával. Egy vizsgálatban megállapították, hogy a fokhagyma, a különböző hagymák és a snidling gyakori fogyasztása a nyelőcső és a gyomorrák kockázatának csökkenésével jár együtt, és nagyobb mértékű kockázatcsökkenést tapasztaltak magasabb fogyasztás mellett.

Fokhagyma a rák megelőzésére

Hasonlóképpen, egy másik vizsgálatban az allium zöldségek – különösen a fokhagyma és a hagyma – fogyasztása a gyomorrák kockázatának csökkenéséhez kapcsolódott. Egy harmadik vizsgálatban az allium zöldségek (napi több mint 10 g / nap), különösen a fokhagyma és a scallionok nagyobb bevitele járult hozzá a prosztatarákrák körülbelül 50% -os csökkenéséhez.

A bizonyítékok azt is sugallják, hogy fokozott fokhagyma fogyasztás csökkentheti a hasnyálmirigyrák kockázatát. A San Franciscó-i öbölben végzett vizsgálat szerint a hasnyálmirigy-rák kockázata 54 százalékkal alacsonyabb azoknál az embereknél, akik nagyobb mennyiségben fokhagymát fogyasztottak, mint azoknál, akik kevesebbet fogyasztottak.

Ezen kívül egy franciaországi tanulmány megállapította, hogy a fokozott fokhagymamennyiség összefüggésben áll az emlőrák kockázatának statisztikailag szignifikáns csökkenésével. A teljes kalóriabevitel és más megállapított rizikófaktorok figyelembevétele után a mellrák kockázatát csökkentették azoknál, akik nagyobb mennyiségű rostot, fokhagymát és hagymát fogyasztottak.

Három randomizált klinikai vizsgálat értékelte a fokhagyma bevitelének hatását a gyomorrákra. Egy olyan vizsgálatban, amely több mint 5000 kínai férfi és nő részvételével állt fenn a gyomorrákra nézve. A kutatók összehasonlították a 200 mg-osszintetikus allitridum adagolását , valamint minden második napon placebóval kiegészítést (egy inaktív anyagot vagy kezelést, amely ugyanúgy néz ki, mint az aktív hatóanyag vagy a vizsgált kezelés) 5 évig.

Az allitridumot és szelént kapott csoportban az összes tumor együttes kockázata 33% -kal csökkent, a gyomorrák kockázata pedig 52% -kal csökkent a csak placebót kapott csoporthoz képest.

Japánban is igazolták a fokhagyma rákellenes tulajdonságát

Egy másik véletlen besorolásos vizsgálat Japánban összehasonlította a fokhagyma-kivonat napi nagy dózisú (2,4 ml) és alacsony dózisú (0,16 ml) bevitelét 6 és 12 hónapos kezelés után a colorectalisadenoma (nem karcinómás tumorok) esetében. 12 hónap elteltével az alacsonyabb bevitelű csoport 67 százaléka új adenómákat fejlesztett ki, szemben a magas beviteli csoport 47 százalékával.

Egy kis, nem randomizált vizsgálat eredményei azt mutatják, hogy a fokhagymakivonatok bizonyos bőrdaganatokra való alkalmazása hasznos lehet. A vizsgálatban, amely 21 betegnél bázissejtes karcinóma volt, a héna (a fokhagymában található kénes vegyi anyag) 1 hónapos alkalmazása jelentősen csökkentette a daganat méretét 17 betegben, növelte a tumor méretét 3 betegben, nem volt változás 1 másik betegnél. A tumor méretének változása a 88 százalékos csökkenéstől 69 százalékos növekedésig terjedt, átlagosan 47 százalékkal csökkent.

A tanulmányi korlátok, beleértve a felhasznált fokhagyma mennyiségének és gyakoriságának jelentésére vonatkozó pontosságot, valamint a különféle fokhagyma termékek és mennyiségek felhasználásával végzett vizsgálatok összehasonlításának képtelenségét, általános következtetést levonni a fokhagymáról és a rák megelőzéséről, rendkívül nehéz.

Mivel a fokhagymát és a rákmegelőzést vizsgáló tanulmányok közül sokan több összetevőből álló termékeket használtak, nem világos, hogy a fokhagyma önmagában vagy más táplálkozási összetevőkkel kombinálva gyakorolja -e a legnagyobb hatást.

Jól megtervezett diétás tanulmányok emberekben, előre meghatározott mennyiségű fokhagyma (intervenciós vizsgálatok) szükségesek a potenciálisan hatékony bevitel meghatározásához. Különböző fokhagymakészítményeket közvetlenül összehasonlító tanulmányokra is szükség van.

A fokhagymából származó védőhatások az antibakteriális tulajdonságaiból vagy a rákot okozó anyagok kialakulását gátló képességéből adódhatnak, megakadályozhatják a rákot okozó anyagok aktiválását, javíthatják a DNS-javítást, csökkenthetik a sejtproliferáció vagy sejt-halál kiváltását.

A Nemzeti Egészségügyi Intézet Országos Rákkutató Intézete nem ajánl semmiféle táplálékkiegészítőt a rák megelőzésére, de felismeri a fokhagymát, mint a rákellenes tulajdonságokkal rendelkező számos zöldség egyikét.Mivel a fokhagymakészítmények nem azonosak, nehéz meghatározni a fokhagyma pontos mennyiségét, amely a rák kockázatának csökkentéséhez szükséges lehet.

A WHO is ajánlja a fogyasztását

Továbbá a fokhagymában jelenlévő hatóanyagok idővel, kezeléssel és feldolgozással elveszíthetik hatékonyságukat. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) általános felnőttek egészségmegőrzésre vonatkozó irányelvei: napi adag 2-5 g friss fokhagyma, 0,4-1,2 g szárított fokhagymapor, 2-5 mg fokhagymaolaj, 300-1000 mg fokhagymakivonatot vagy más olyan készítményeket, amelyek megfelelnek a 2-5 mg allicinnek.

Bár a fokhagymát biztonságosan használják a főzés során, a túlzott fogyasztás okozhat néhány kellemetlenséget az erős lehelet és testszag miatt. A fokhagyma alkalmanként allergiákat okozhat, amelyek enyhe irritációtól a potenciálisan életveszélyes problémákig terjedhetnek.

A friss fokhagyma gerezdek, kivonatok vagy olajok az üres gyomorban történő lenyelése esetenként gyomorégést, hányingert, hányást és hasmenést okozhat. Egyes állati és emberi vizsgálatok arra utalnak, hogy a fokhagyma csökkentheti a vércukorszintet és növelheti az inzulint.

A fokhagymáról bebizonyosodott, hogy zavarja a vényköteles gyógyszereket, különösen a HIV-fertőzés szakinavirt (márkanevek: Invirase® és Fortovase®). A fokhagyma a saquinavir szérumszintjét akár 50 százalékkal is csökkentheti. A fokhagyma természetes vérhígítóként is tevékenykedik, ezért a várandós nőknek, műtéten átesett embereknek, és vérhígító gyógyszert szedő embereknek kerülniük kell.

Ezen kívül kémiai égési sérülések, kontakt dermatitis és hörgő asztma léphet fel, amikor fokhagymát a bőrön alkalmazzák. A fokhagymát szintén el kell kerülni azoknak az embereknek, akik hajlamosak a gyomorproblémákra, például a fekélyekre, mivel ez súlyosbíthatja az állapotot vagy új problémákat okozhat.

A fokhagyma 7 egészségügyi előnye

Szeretem a fokhagymát. Szinte minden étkezésemkor fogyasztom. Nagyon jó ízt és összetett aromát ad az ételeknek. A fokhagymának számos egészségügyi előnye van, és még a rákkal is harcolhat.

Már biztosan te is hallottál a fokhagyma gyógyító hatásairól. Természetes gyulladásgátló, antibakteriális, gombaellenes és antimikrobiális.

A történelem során a fertőzések megelőzésére használták. Bár a fokhagyma ugyanolyan idős lehet, mint a piramisok, a modern tudományos tanulmányok megerősítették a fokhagymának és hatóanyagainak hihetetlen egészségügyi előnyeit.

Az allicin a legfontosabb anyag, amelyet az alliumcsalád tagjának találunk (más allium tagok: hagyma, póréhagyma, metélőhagyma és mogyoróhagyma). Ez a kénes vegyület teszi a fokhagymát képessé a rák elleni harcra.

7  Tudományosan bizonyított módszer arról, hogy a fokhagyma hogyan segít

  1. A fokhagyma gazdag olyan tápanyagokban, mint a B6 és a C-vitamin, a szelén és a rost, valamint fehérje és szénhidrát is van benne.
  1. A fokhagyma kitűnő hatással van a szívre. A kutatók Szaúd-Arábiában megállapították, hogy négy fokhagymagerezd hatása olyan volt,mint az Atenolol nevű magas vérnyomás elleni gyógyszer. A vörösvértestek a fokhagyma kénes vegyületeit hidrogén-szulfid gázzá alakítják át, ami segít az erek kitágulásában és a vérnyomás csökkentésében. A fokhagyma akár 15% -kal is csökkenti a “rossz” koleszterinszintet, és bizonyítottan segít megelőzni az artériák keményedését (atheroszklerózis).
  1. A fokhagyma stimulálja az immunrendszert. Az Egyesült Királyságban az elsődleges hidegszezon során végzett egyik tanulmány szerint, a fokhagymát használó résztvevők között 60% -al kevesebb volt a megfázásos megbetegedés, valamint a tüneteik is kevésbé súlyosak volt, mint azoknak, akikplacebót kaptak. A zúzott fokhagyma teában (egy kis citrommal és mézzel) lehet az a segítség megfázás esetén, amit egész életedben kerestél!
  2. A fokhagyma erős antioxidáns. A szabad gyökök károsodása, amely a szervezet egészére kiterjedő gyulladást okoz, számos betegség és állapot kiváltó oka, beleértve a szívbetegséget, az elhízást, a cukorbetegséget, az öregedést, az Alzheimer-kórt és a rákot. A fokhagyma felerősíti a tested képességét a szabad gyökök elleni küzdelemben. Ha autoimmun betegségben szenvedsz (növekvő betegség a világon), fokhagymát kell a diétádba tenni!
  1. A fokhagyma hatékony a gombák és a paraziták ellen. A fokhagyma rendszeres fogyasztása segít megelőzni a baktériumok és paraziták negatív hatásait az ételeidben (beleértve az ételmérgezést). Tanulmányok során friss fokhagymát alkalmaztak az E. coli, a Staphylococcusaureus és a Salmonella enteritidis kezelésére. Ha olyan területeken élsz, ahol a férgek és paraziták problémát jelentenek, akkor a fokhagyma hasznos lehet. A zúzott fokhagymát krémmel vagy kókuszolajjal is összekeverheted, és helyileg alkalmazhatod a problémás területekre. A fokhagymát még a két világháború katonái is használták az üszkösödés megakadályozására. Tanulmányok vizsgálták a friss fokhagymát az E. coli, a Staphylococcusaureus és a Salmonella enteritidis kezelésére.
  1. A fokhagyma természetes (és nagyon hatásos) méregtelenítő. A fokhagyma nem csak a szabad gyökök feltöltésében kiváló, hanem a nehézfémek ellen is hatékony a vérben. Egy tanulmány szerint az elemgyártásban dolgozó férfiak szervezetében lévő ólom 19% -kal csökkent a fokhagymának köszönhetően.
  1. A fokhagyma nagyszerű a bőrnek. A fokhagyma kénes vegyületei kiválóak a bőr gyulladásos állapotai, például pikkelysömör, ekcéma és pattanások ellen. Persze tudjuk, hogy nem akarsz fokhagyma szagú lenni, de érdemes megpróbálni egy fokhagymát és kókuszolajat tartalmazómaszkot! A következő alkalommal, amikor látsz egy pattanást, dörzsöld be egy szelet nyers fokhagymával.

A fokhagyma használata a rák elleni küzdelemben kiváló választás. Képes méregteleníteni, csökkenteni a szabadgyökök károsodását, és erősíteni az immunrendszert – ezért természetes választás.

A rák elleni küzdelem a fokhagymával

A ráksejtek károsodnak az étrendi és környezeti toxinoktól, a burjánzó gyulladástól és a legyengült immunrendszertől, hogy csak néhányat említsünk. A fokhagyma kifejezetten ezeket a gyenge pontokat célozza meg, így extra védelmet nyújt a veszélyes mellékhatások nélkül.

Laboratóriumi körülmények között a fokhagyma úgy tűnik, hogy megöli a leukémia sejteket, és lassítja a daganatok növekedését a prosztata, a húgyhólyag, a vastagbél és a gyomor szövetben. Több emberi kísérletre van szükség, de sok oka van arra, hogy miért válaszd a fokhagymát a rákellenes diétádban. Az allicin hatása mellett a fokhagyma rákellenes kvercetin is tartalmaz.

Olyan férfiak és nők között, akik több éven keresztül rendszeresen fogyasztották a fokhagymát az étrendjükben, 30% -kal alacsonyabb voltak a colorectalis, esophagealis és a gyomorrák előfordulása. A legnagyobb előnyök a nyers vagy apróra vágott, főtt fokhagymából származtak … a kiegészítőkkel nem voltak ugyanolyan drámai eredmények.

A kemoterápia és a sugárkezelések roncsolják az immunrendszert. Ha jelenleg hagyományos rákterápiákon estél át, iktasd be a fokhagymát az étrendedbe, mert 50% -os lendületet adhat az immunrendszerednek. Ez döntő fontosságú a rákos betegeknek a megfázás, az influenza és a fertőzések megelőzésében.

Hogyan lehet a legjobban kihasználni a fokhagymát?

A fokhagyma fej 10-20 egyedi gerezdet tartalmaz. Fel kell vágni, darabolni vagy zúzni nyersen, hogy kinyerjük belőle az allicint. Nem szabad vágni a fokhagymát főzés után, mert elveszíti az antioxidáns hatását.

A maximális hatás érdekében edd nyersen (vagy közel nyersen), amennyit csak tudsz. Főzés közben először a fokhagymát vágd bele az ételbe, és hagyd 5-10 percig állni, miközben elkészíted a többi összetevőt. Ezzel megadod az időd az allicinnek, hogy felszabaduljon.

Ez a kis zöldség minden bizonyított egészségügyi előnye segít a rák elleni küzdelemben is. A fokhagyma jó az egész testednek … a kopaszodástól a vastagbélrákig. Nincsenek hátrányai annak, hogy fokhagymát adj a szokásos táplálkozási tervedhez, a rák elleni küzdelem érdekében.

A kellemetlen szag ellenére,abszolút megéri hozzáadni a fokhagymát a finom salátádhoz, hogy harcolj a rák ellen, megakadályozd a megfázást, és megszabadulj a nehézfémektől!

INGYENES E-BOOK:

95 HAGYOMÁNYOS ÉS ALTERNATÍV GYÓGYMÓD A DAGANATOS BETEGEK RÉSZÉRE

Gyere és csatlakozz az fb-n a csoportunkba, ahol támogatjuk és segítjük egymást, hogy gyorsabban menjen a gyógyulás!

Együtt könnyebb a gyógyulás

Nézz be hozzám:

Youtube
Facebook

Kérdésed van?

Krizsán Tamás

Itt fel tudod tenni:

Az itt megadott kezelési információ nem az Legyél Egészséges Kft. hivatalos politikája, és nem orvosi tanácsot jelent az orvos szakértelme és megítélése helyett. Célja, hogy te és családod tájékozott döntéseket hozhasson orvosoddal együtt. Kezelőorvosodnak lehet rá oka arra, hogy az általános kezelési lehetőségektől eltérő kezelési tervet javasoljon. Ne habozz kérdezni a kezelési lehetőségeidről

Legyél Egészséges!

By |2018-12-10T10:20:40+00:002018. december 10.|Categories: Étrend daganatosoknak|Tags: , , | Fokhagyma a rák kezelésében bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author:

Elég uncsi, de mi is cookie-kat használunk a weboldalunkon. Remélem megváltozik a törvény és nem kell többé ilyen üzeneteket látnod. Azzal, hogy tovább böngészel, elfogadod, hogy tovább használjuk a cookie-kat. Üdv,Tamás További információ

A törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal úgynevezett "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. Ezek olyan apró, ártalmatlan fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést, számunkra pedig hogy megismerjük és ezáltal jobban kiszolgáljuk látogatóink igényeit. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" gombra kattint, akkor elfogadja a sütik használatát.

Bezárás