Életmód és táplálkozás
Életmód és táplálkozás:
Életmód és táplálkozás:Az egészség nem csak lehetséges, hanem határozottan el is érhető.
”És mondá Isten: Imé néktek adok minden maghozó füvet, az egész föld színén, és minden fát, a melyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül…” Mózes 1. könyve 1.2. 29-ik vers
Ha a természet kialakított rendjétől eltérünk, hihetetlen fontos, és értékes életet adó dolgoktól választjuk el magunkat.
Életmód és táplálkozás:Vitaminok
Ma már jól tudjuk, hogy az ásványok és a vitaminok nagyon fontosak, de nem elegendőek az egészség fenntartásában.
Más dolgok is szükségesek:
– Megfelelő lúgos vérellátás
– Egészséges emésztőrendszer, és megfelelő kiválasztás
– Jó immunrendszer
– Enzimek
– Jó szövetek és sejtek, amelyek lehetővé teszik az erős csontokat és izmokat
Mesterséges élelmiszerek
A huszonegyedik század elején több mint 4000 féle mesterséges adalékanyag van táplálékainkban.
Ezeket főképpen ízek javítására használják a gyárak, mert a feldolgozás során ezek eltűnnek. Nagyon sok termék sajnos mesterséges vitaminokkal készül.
Mint ismeretes a tápanyagok befolyásolják a kromoszómákat, tehát azok az ételek is ezt teszik, amelyeket genetikailag módosítottak. A génmódosítás megváltoztatja az élelem DNS szerkezetét, mert több növény „jó tulajdonságait” sűrítik egybe.
A többszörösen feldolgozott és génkezelt élelmiszerek nagy nyomást helyeznek a testre, ezért alakulhatnak ki újabbnál újabb betegségek, amik eddig nem léteztek. Testünk nem tudja magát mindentől megvédeni.
Vegetarianizmus
A vegetáriánus szó eredeti jelentése (latin vegetus szóból származik: egész, egészséges, friss, élettel teli)
Néhány vegetáriánus a teljesség igénye nélkül, és kortól függetlenül:
Püthagorasz, matematikus, filozófus
Platón
Abraham Lincoln – 16. amerikai elnök
Albert Einstein, Nobel-díjas fizikus – “Semmi sem lesz kedvezőbb hatással az emberiség egészségére és túlélési esélyeire, mint a vegetáriánus étkezésre való áttérés.”
Albert Schweitzer, misszionárius, polihisztor
Benjamin Franklin – amerikai államférfi, tudós, filozófus
Charles Darwin (1809-1882) – brit természettudós, az evolúciós elmélet megalkotója
Leonardo da Vinci, a reneszánsz itáliai polihisztora
Lev Tolsztoj, orosz író: Anna Karenina
Thomas Alva Edison (1847-1931) – feltaláló, a villanykörte feltalálója
Vincent van Gogh (1853-1890) – festő – “Dél-Franciaország vágóhídjait meglátogatva abbahagytam a húsevést.”
Ralph Waldo Emerson – amerikai költő, filozófus
Osho
Émile Zola (1840-1902) – francia író
Franz Kafka (1883-1924) – német író
Steve Jobs Az Apple alapítója és vezetője
Edmond Bordeaux Székely – (-1978) a Filozófia és a Kísérleti Pszichológia professzora, elismert nyelvtudós, a Nemzetközi Biogenikus Társaság alapítója, valamint az Esszénus Béke Evangéliumok fordítója és kiadója
Lékó Péter – világklasszis magyar sakkozó
Bryan Adams – énekes
Sting – zenész
Paul McCartney – Beatles, zenész, zeneszerző, énekes, állatvédő
Élő ételek:
A nyers táplálék kitakarítja a szemetet a testünkből, és visszaállítja a normális működést.
Az élő ételek fogyasztása nem új.
Esszénus Béke Evangéliumát a huszadik században angolra lefordították, és abban is már említést tesznek a nyers étkezésre pedig az Kr.e. 300-200- ban volt.
Néhány nyers növény jótékony hatása:
- Paradicsom: savassága gátolja a máj és gyomor, és a hólyagrák kialakulásának a veszélyét.
- Hagyma: enzimjei aktivizálják és méregtelenítik a sejteket
- Káposzta: A benne lévő vegyületek növelik az enzimek számát a szervezetben, mely sok betegségtől megvédik a szervezetet.
A nyers étellel való táplálkozás pontosan annyi energiával látja el a testet, mint amennyire szüksége van.
Sajnos a mai fogyókúráknak a nagy része pont a legfontosabb dolgokban szenved hiányt: a tápanyagokban, amik szükségesek, sőt, elengedhetetlenek a test normális működéséhez.
Az a diéta biztos, hogy nem jó, amelyikben csak a kalóriát számolják a szakemberek. Sok ételben kevés a kalória, de sajnos értékes tápanyagok is szinte alig vannak benne.
A legjobb élelmiszer a nyers, és ökológiailag tiszta étel, mert vitaminok, ásványi anyagok szénhidrátok és nyomelemek is megtalálhatóak benne. A búzafűlével tökéletesen lehet kombinálni a nyers ételeket, mert így minden benne lehet az étrendünkben, amire szüksége van a testünknek.
A nyers táplálékon való étrend nem jelent egyet az éhezéssel, mert a nyers ételek sok rostot, és tápanyagot tartalmaznak. A félkész ételek nagyon sok kalóriát, de kevés energiát adnak. A teljesen nyers étkezést kúraszerűen, vagy bizonyos ideig javasoljuk, amíg a szervezet kiüríti a méreganyagokat, és az egészségünk vissza áll.
Ma már bizonyított tény, hogy az emberi szervezetnek, ha a napi tápláléka 75%-a nyers és 25%-a főtt, tökéletesen meg tudja tartani az egészséges szintet.

Főzés
A sok-sok állatfaj közül egyes egyedül az ember főzi meg a táplálékát. A főzés a növények teljes szerkezetét megváltoztatják, ezért a legfontosabb anyagok a semmibe vesznek, pedig a tökéletes működéshez pont ezekre van szüksége a testünknek.
Az embereknek az ízlelőbimbóik el vannak „érzéktelenedve”. Régen mind a négy alap ízt fogyasztották. Sósat, keserűt, édeset, és a savanyút is. Ma már szinte csak az édes és a sós és nagy ritkán a savanyú csúszik le. Régen, amikor nem volt még édesség, az emberek gyümölcsöt ettek, hiszen az édes ízre vágytak. Ma már ez megtalálható egy szelet- vagy tábla csokiban.
Sav-lúg egyensúly
A Ph skálát 0-14-ig számozzák és minden egyes szint között a szorzó 10-szeres. A semleges az 7-es szint, ami felette van az lúgos, ami alatt savas. A normál testben 30%-a savas, a 70% a lúgos.
Melyek a savas élelmiszerek?
– hús
– sajt
– fehér kenyér
– stb, általában a túlzottan főzött, feldolgozott élelmiszerek.
Ezek az ételek a kényes egyensúlyt felborítják. Azért okozzák ezek a savas állapotot, mert hiányzik belőlük a felszívódáshoz szükséges oxigén és enzim, és ezek a káros anyagok ott maradnak az ereinkben cirkulálva.
Hús
A húsevő állatoknak sokkal magasabb a gyomorsav tartalmuk, mert a húst gyorsan le kell bontatni.
Az állati fehérje, ha nagy mennyiségben kerül a szervezetbe, ingerelheti az orr és a torok nyálkahártyáját is.
A húsnak olyan dolgokat köszönhetünk, aminek senki nem örülne szívesen:
– túl sok fehérje, ami tumort, epe- vagy vesekövet okozhat
– beleket eltömítő salakanyagot
– a szarvasmarháknak, csirkéknek és sertéseknek adott növekedési hormont
– E-coli baktériumot
Csak finoman a tejjel:
Gondoljunk csak bele, hogy mit is tartalmaz:
– szarvasmarha fehérjét
– vajzsír
– növekedési hormon
– tejcukor
– vegyszerek
Elhízás
A megfelelő étrend befolyással van az egészségünkre, közérzetünkre, ezáltal teljes egészében az egész életünkre is. Az már köztudott tény hogy a kövér emberek nem élnek addig, mint soványabb társaik.
Ha mégis, sokkal rosszabb egészségügyi állapotban vegetálják végig a napjaikat.
A túlsúly tünetei, pl:
– keringési problémák
– ízületi betegségek
– cukorbetegség
– asztma, vagy légzési nehézségek , sorolhatnám
Stb.
Amikor a szükségesnél több kalóriával bombázzuk magunkat, a testünket büntetjük, mert nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk.
A kóros elhízás (20%) 20 millió új betegséget okoz évente csak az USA-ban. A túlsúly nem a sok ételtől, hanem a nem megfelelő étrendből származik.
Sokan a genetikára hivatkoznak, de az nem azt jelenti, hogy nekik az a feladatuk, hogy a túlsúlyt örökké cipeljék, és hogy nem fogyhatnának le.
A súlytöbblet leadását ne várjuk csak a nyers ételektől, szükség van mozgásra is. Egy kis sport kilókat tüntethet el. Nem kell ennek drasztikusnak lenni elég néha 30-40 perces séta is naponta.
Első lépés a koffein és a nikotin és a cukorról leszokni. Én sem vagyok egy szent, és is szoktam néha napján kávét inni, de vagy cukor nélkül. Sok ember csak „egy káros szokásának a rabja, de sok esetben ez a legrosszabb a szervezetének
Gyógyszerek
A gyógyszerek olykor nem hogy nem segítik a gyógyulást, hanem egyenesen hátráltatják is. Ki ismeri a gyógyszerek összes mellékhatását, pláne hogyha többet is szed egyszerre? Azok negatív oldalai összeadódnak, rosszabb estben megsokszorozódnak. A WHO szerint a stressz és azok által okozott betegségek (szív és magas vérnyomás) több embert ölnek, meg mint a rák.
Egy egy apró lépés is sokat segíthet egészségünkön: pl ha ki tudunk mondani dolgokat, vagy a dühünket, kimutatjuk és vagy le tudjuk vezetni sportolással, vagy relaxálással, nagyon jót teszünk az idegrendszerünknek.
Vegyszerek:
Anyagok, amelyek mérgezik a testünket, minden irányból ömlenek ránk: a levegőből, amit belélegzünk, a táplálékból, amit megeszünk és a vízből, amit megiszunk. A tisztítószerek, amiket használunk. Ezek összessége metabolikus káoszt teremt bennünk. A méreganyagok felhalmozódása a szervezetben hozzájárul a korai öregedéshez, a krónikus és degeneratív betegségekhez.
Dr. Steve Nugent, a korábbi elnöke az Amerikai Természetgyógyászati Egyesületnek arról számolt be a közelmúltban, hogy “egy tipikus amerikai otthonban több toxin van a házon belül, mint kint a kertben!
Az emberek sejtjei 400 olyan újfajta mérget tartalmaznak szerinte, ami 45 évvel ezelőtt nem is létezett, és elveszítjük a csatát a mérgekkel szemben! ” Ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy drasztikusan emelkedik a betegek és a betegségek száma, nyilatkozta.
Olvasd el ez a cikket is:
Olvasd el ez a cikket is:
- vegyszermentes
- adalékanyag mentes
- színezékmentes
Mindig van KIÉRT, és MIÉRT!
Olvasd el gyógyulásról szóló sikertörténeteket:
Ugye te sem akarsz kimaradni?

Még ezek a témák is érdekelhetnek
Kattints amire kíváncsi vagy
A statisztikák szerint a rák 15-20 százalékáért felelősek a gének. Ha te is a 80-85 százalékba tartozol, akinél nem örökletes a daganat, akkor nagy valószínűséggel az életmódod miatt alakult ki. Itt az ideje változtatnod, mert a daganatos sejtek nem az űrből érkeztek, hanem ezek a te sejtjeid.
Az egészségnek 3 alappillére van: Étkezés, Életmód, Környezet
Itt az ideje, hogy a kezedbe vedd a sorsodat.
Tegyél a jövődért és a egészségedért MOST!
BENNE 8 ÉVNYI KUTATÁSI ANYAG ÖSSZEFOGLALVA A RÁKRÓL ÉS A GYÓGYULÁSRÓL
TELJESEN AZ ALAPOKTÓL, MERT NEM VAGY ÁLDOZAT, SEGÍTHETED A GYÓGYULÁSODAT!
- Tartalom
- Mi a daganat?
- Hogyan fejlődik ki a daganat?
- Milyen hagyományos gyógymódok vannak?
- Milyen alternatív módszerekkel tudsz gyógyulni?
- Mit (t)egyél?
- Mit ne (t)egyél?

Ha valóban meg akarsz gyógyulni, akkor ezeket mindenképpen tudnod kell!
Kérdésed van?
Írd meg nekem bátran!
Az email-es válaszadási idő: 3 munkanapon belül.

Szia, Krizsán Tamás vagyok...
2007-ben egy családi tragédia miatt kezdtem el foglalkozni a daganatos betegségekkel, azon belül is az alternatív gyógymódokkal.
Nincs is annál rosszabb, amikor egy közeli szeretted beteg, és nem tud rajta segíteni az orvostudomány.
A statisztikák szerint ma Magyarországon, minden 4-ik ember daganatos betegségben hal meg. Ez nem normális állapot szerintem.
Ha te vagy bármelyik hozzátartozod beteg, az nem egyenlő a halálos ítélettel, hiszen az orvostudomány ezeknek a nagy részét már tünetmentessé tudja tenni.
Ezen a honlapon összeszedtem neked, az évek során összegyűjtött információkat