Bio vagy nem bio?

Sokszor hallom a folyamatos vitát arról, hogy megéri-e a magasabb árat a BIO élelmiszer, az ipari termelésű élelmiszerekhez képest. Talán csak a növényvédőszer az egyetlen különbség a bio alma, és az ipari mezőgazdaságban termesztett alma között?

Az Egészségesen Daganat Nélkül nem egy olyan weboldal, ahol a félelmeiddel manipulálunk, azaz nem foglak MOST SEM ijesztegeni. Csak beszéljük meg logikusan és tárgyilagosan – mi az igazság a BIO élelmiszerekről?

A legnyilvánvalóbb különbség, amelyre a BIO-rajongók felhívják a figyelmed, hogy az adott zöldség vagy gyümölcs növényvédőszereken, gyomirtókon, gombaölőkön és kémiai vegyületekből készült műtrágyákon termesztetett. Ezek a maradványok ugyanis a tányérodon kötnek ki.

Ez FONTOS lehet, mert nincs senki, aki az asztalán ilyen növényvédőszereket akarna látni. Ezek potenciálisan rákkeltőek, ösztrogén hatásúak, és a kémiai xenoöszterogén tartalmuk miatt, még hízlalhatnak is.

Ez a legfontosabb érv, amely valóban meggondolandó lehet. Van azonban más információm is a számodra.

Bio vagy nem bio?

Aktuálisan abban a talajban, ahol ilyen ipari termesztés folyik, a tápanyag kompozíció, tehát a vitaminok, ásványanyagok és antoxidánsok a földben, MEGVÁLTOZIK.

A földbe kerülő kémiai anyagok, az itt található baktériumok és gombák aktivitásának nagy részét lerombolják. Ezek a baktériumok teszik az ásványanyagokat a növények számára felszívhatóvá. Egész egyszerűen a sok felhasznált kemikália, a talaj tápértékét annyira lecsökkenti, hogy a növényekben végül leesik a mikro-nutriens szint.

Ezért állt elő az a helyzet világszerte, hogy az ételeink vitamin, ásványanyag és antioxidáns tartalma a minimumra süllyedt. Azok az emberek, akik megtehetik, magas dózisú multivitaminokat használnak.

A bio farmokon, ilyen veszélyes vegyszereket nem használnak, a talaj egészségesebb és biológiailag aktív marad. Emiatt a növények gyökerei több tápanyagot tudnak felszívni és olyan zöldségeket és gyümölcsöket hoznak, amelyekben NORMÁLIS mennyiségű vitamin és tápanyag van.

Kutatók már leírták, hogy a fent leírt intenzív szennyezés igaz, hogy gyorsabb terméshozamot eredményez, azonban sekélyebb és gyatrább gyökérzetet okoz a növényeknél. Nyilvánvalóan ez a gyenge gyökérzet még kevesebb mikro-tápanyagot képes felvenni. Minél fejlettebb a növények gyökere, annál egészségesebb termény fejlődhet ki a nagy felvevő képesség miatt.

Fogadjunk, hogy ebből az Aspektusból még Nem Gondolkodtál ezen! 🙂

Nagyon egyszerű ez az egész. Dr. Mercolánál olvastam, hogy az BIO élelmiszerek akár 18-69%-kal több antioxidánst tartalnaznak, az ipari termesztésűekhez képest.

Néha a HELYI, fontosabb a BIO-nál is!

Tudom, ezt kevesen mondják el Neked.

A BIO minősítésű élelmiszer, abban az esetben, ha Chiléből vagy Új-Zélandról érkezik, kérdéses, hogy mennyire jó Neked. Ebben az esetben más választást javaslok.

Személy szerint én is ismerek olyan gazdákat, akik Magyarországon termelnek organikus élelmiszereket, de EGYSZERŰEN nem engedélyezett számukra a “BIO” minősítés használata. Nem is kérték……..

Ez a legköltséghatékonyabb és legértelmesebb módszer: nézz körül, hogy van-e a közeledben (azaz Magyarországon) olyan termelő, aki közel BIO módszerekkel dolgozik, és minimális vagy NULLA mennyiségű kémiai vegyianyagot használ.

Ne felejtsd el, hogy 1 nap alatt minden zöldség és gyümölcs elérkezik hozzád Magyarországról. Egyszerűen mire elér hozzád, minimális a tápanyag csökkenés a növényben, mert leszedik és már küldik is Neked. Ez még a BIO minősítésű, Dél-amerikai banánnál is sokkal JOBB megoldás.

Bio vagy nem bio? BIO Fagyasztott Zöldség?

A fagyasztott gyümölcsök és zöldségek ha jól csinálják, a legfrissebb állapotukban és az érésük csúcsán vannak leszedve. Ezeket szinte azonnal lefagyasztják, azaz ha a Föld bolygó másik feléről érkeznek, akkor is sok-sok tápanyagot tartalmaznak. Ebben az esetben a fagyasztott bio élelmiszer, és a helyi termelő által nyújtott minőség közel azonos lehet, és NEM KELL lemondanod semmilyen gyümölcsről vagy zöldségről.

Tehát Röviden, ha Kevés Növényvédőszert Szeretnél a Szervezetedbe juttatni, vagy Gyerekeid vannak, hogyan csináld? 

  1. Organikus, vagy bio élelmiszereket válassz, ha lehetséges.
  2. HELYI termelők terményeit vedd meg, lehetséges, hogy a közeledben sok ilyen van. Ezek többnyire nem túl drágák, ráadásul hozzáértő magyar gazdáktól vásárolsz.3. Ne felejtsük el, hogy nem csak magad miatt javasolt ilyen élelmiszereket enned, hanem azért is, mert ezzel a Föld bolygót védjük. Nem szennyezzük a műtrágyákkal a vizet, nem tesszük tönkre a talajt.4. NE DŐLJ BE, a bio, de “junk food” verzióknak! A bio süti, rágnivaló, keksz, kukoricapehely ettől még NEM EGÉSZSÉGES.
  3. Ha nem tudod megoldani, hogy időt tölts azzal, hogy bio vagy nem bio az ételed, akkor nézzük meg mi az amit legalább MINDENKÉPP kerülj az ipari termelésből: (tele van kemikáliákkal):

zeller
hagyma
őszibarack
eper
alma
áfonya

Mindannyian emlékezzünk arra, hogy csak akkor lehet megváltoztatni a világot, ha először TE MAGADBAN változol.

A felelősségteljes mezőgazdaság akkor jön létre, ha mi vásárlók csak azt vesszük meg, ami környezetvédő módon készült. Minél több ember tud ezekről az információkról, annál kevesebben vásárolnak majd ipari termelésű terményeket, és egyre többen esznek majd magasabb minőségű élelmiszereket!

 

Mindig van KIÉRT, és MIÉRT!

Olvasd el gyógyulásról szóló sikertörténeteket:

Ugye te sem akarsz kimaradni?

történetek-gyógyulásról
lelki okai a ráknak
Milyen kérdéseket tegyél fel mindenképpen az onkológusodnak?
kemoterápia fajtái
Te mindent megteszel a gyógyulásért?

A statisztikák szerint a rák 15-20 százalékáért felelősek a gének. Ha te is a 80-85 százalékba tartozol, akinél nem örökletes a daganat, akkor nagy valószínűséggel az életmódod miatt alakult ki. Itt az ideje változtatnod, mert a daganatos sejtek nem az űrből érkeztek, hanem ezek a te sejtjeid.

Az egészségnek 3 alappillére van: Étkezés, Életmód, Környezet

Itt az ideje, hogy a kezedbe vedd a sorsodat.

Tegyél a jövődért és a egészségedért MOST!

INGYENES 27 RÉSZES VIDEÓ SOROZAT+ 3 DB AJÁNDÉK E-BOOK

BENNE 8 ÉVNYI KUTATÁSI ANYAG ÖSSZEFOGLALVA A RÁKRÓL ÉS A GYÓGYULÁSRÓL

TELJESEN AZ ALAPOKTÓL, MERT NEM VAGY ÁLDOZAT, SEGÍTHETED A GYÓGYULÁSODAT!

Ajándék e-book

Ha valóban meg akarsz gyógyulni, akkor ezeket mindenképpen tudnod kell!

Email címed*
Hogyan szólíthatak*

Kérdésed van?

Írd meg nekem bátran!

Az email-es válaszadási idő: 3 munkanapon belül.

Krizsán Tamás

Szia, Krizsán Tamás vagyok...

2007-ben egy családi tragédia miatt kezdtem el foglalkozni a daganatos betegségekkel, azon belül is az alternatív gyógymódokkal.

Nincs is annál rosszabb, amikor egy közeli szeretted beteg, és nem tud rajta segíteni az orvostudomány.

A statisztikák szerint ma Magyarországon, minden 4-ik ember daganatos betegségben hal meg. Ez nem normális állapot szerintem.

Ha te vagy bármelyik hozzátartozod beteg, az nem egyenlő a halálos ítélettel, hiszen az orvostudomány ezeknek a nagy részét már tünetmentessé tudja tenni. 

Ezen a honlapon összeszedtem neked, az évek során összegyűjtött információkat

 

Krizsán Tamás

Krizsán Tamás