A legegészségesebbek: 12 rákellenes élelmiszer

A legegészségesebbek: 12 rákellenes élelmiszer

Levéles zöldségek

A leveles zöldségek az egészséges táplálkozás sarokkövei, mivel rendkívül gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és enzimekben, mégis nagyon alacsony bennük a kalória, zsír, nátrium és más mérgek. Mindenféle leveles zöldségek – spenót, kelkáposzta, saláta, vízitorma stb. – gazdagok antioxidánsokban amik gátolják a rák kialakulását, plusz van bennük C-vitamin és a béta-karotin is, ami az A-vitamin elővitaminja.

A legegészségesebbek: 12 rákellenes élelmiszer

Leveles zöldségek

És van még több plusz előnye is; mint a glükozinolátok természetes forrásaként antibakteriális és vírusellenes tulajdonsuk is van, inaktiválják a rákkeltő anyagokat, segítik a rákos sejtek szétrepedését, és megakadályozzák a tumorképződést és a metasztázisokat. Ezek a kémiai anyagok a rágási és emésztési folyamat során lebomlanak biológiailag aktív vegyületekké, amelyek megakadályozzák a rákos sejtek növekedését, amelyeket indoloknak, tiocianátoknak és izotiocianátoknak neveznek.

Keresztesvirágú zöldségek

A keresztesvirágú zöldségek közismerten erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek és a legjobb C-vitamin források amik léteznek. Gazdag glutationban, ami magas szabadgyökök-elszívó képességgel rendelkezik. A keresztes zöldségek szinte minden tagja a fitokemikália gazdag tápanyag forrása, melyeket a rákmegelőzéshez kapcsolódó izotiocianátok neveznek. Az izotiocianátok mellett a keresztesvirágú zöldségek, mint a káposzta és a brokkoli is tartalmaznak szulforfánokat és indolokat – ez a kétféle erős antioxidáns és méregtelenítő enzim stimulátora, amelyek védik a DNS szerkezetét.

A legegészségesebbek: 12 rákellenes élelmiszer

Keresztes zöldségek

Adj egy vagy két fajta – brokkoli, karfiol, káposzta vagy a kelbimbó – az ételedihez naponta 3 alkalommal, és máris nagyon sokat tettél az egészségedért. Ezenkívül számos egyéb zöldség kedvezően hat a rák kockázatának csökkentésére, például a hagyma, cukkini, spárga, articsóka, paprika, sárgarépa és cékla.

Bogyók

Az egyik legmagasabb antioxidáns  forrás a világon. Az áfonya, a málna, a cseresznye, a szamóca, a goji bogyó, és a szeder, könnyen elérhetőek, plusz, mivel sok C-vitamint, az A-vitamint és a galluszsavat tartalmaznak hatékonyan megnöveli az immunitást.

A legegészségesebbek: 12 rákellenes élelmiszer

Bogyók

A bogyók különösen gazdagok proanthocyanidin antioxidánsokban.  Számos állatkísérletben megfigyelték, hogy képesek csökkenteni a szabad gyökök károsodását. A fenolok, a zeaxantin, a likopin, a cryptoxantin, a lutein és a poliszacharidok nagy mennyisége megtalálhatóak bennük. Az  eper, camu camu és goji bogyók már a hagyományos kínai orvoslásban ismertek Kr.e 200-ban. Arra használták őket, hogy megnöveljék az immunitást és az energiát.

A legegészségesebbek: 12 rákellenes élelmiszer

Világos narancsszínű gyümölcsök és zöldségek (citrusfélék, édesburgonya stb.)

A növényi eredetű, élénk színű, narancs pigmentek biztos jelei annak, hogy a fitokemikáliák, különösen karotinoidban gazdag a növény.

A legegészségesebbek: 12 rákellenes élelmiszer

Narancs

A karotinoidok (alfa-karotin, béta-karotin, likopin, lutein, cryptoxantin) sokféle citrusfélében megtalálhatóak mint az  édesburgonya, bogyós gyümölcsök, tök, stb. Az egyik legfontosabb a béta-karotin, amely nélkülözhetetlen tápanyag az immunrendszer működéséhez; méregtelenítés; máj egészség; valamint a bőr, a szemek és a szervek rákos megbetegedései ellen is jó.

Friss gyógynövények és fűszerek

A curcumin hatóanyagot tartalmazó kurkuma a rákellenes étrend egyik legerősebb összetevője, mivel kimutatták, hogy csökkenti a tumor méretét és küzd a vastagbél- és mellrák ellen is. Az egyszerűen használható fekete bors mellett a kurkuma felszívódása a legjobb és jobban képes leküzdeni a gyulladást. Igyál egy teáskanál kurkumaport és 1/4 teáskanál fekete borsot, több alkalommal naponta.

A legegészségesebbek: 12 rákellenes élelmiszer

Fűszerek

Ezenkívül más növények, amik erősítik az immunrendszert ilyenek például a gyömbért, nyers fokhagyma, kakukkfű, cayenne bors, oregánó, bazsalikomot és petrezselyem, melyet sok receptben, gyümölcslevekben, öntetekben és fel tudsz használni.

Bio húsok

A bio húsok, köztük a marhahús vagy a csirkemáj, számos rákellenes diéta alatt ajánlottak, mivel rendkívül sok B12-vitamint tartalaznak. A bio húsok fogyasztása részeként az állati fehérjék táplálkozásánál olyan ásványi anyagokat biztosítanak, amelyek segítenek megtisztítani a májat, és fokozzák a vér és az emésztőrendszer toxinok eltávolításának képességét.

A legegészségesebbek: 12 rákellenes élelmiszer

Bio hús

A szelén, a cink és a B-vitamin bősőge segít a vér tisztításában; a zsírok megemésztéséhez szükséges epét állítják elő és tárolja az alapvető vitaminokat, ásványi anyagokat és vasat. Ezek az ásványi anyagokban gazdag ételek segíthetnek ellensúlyozni az alkohol, a vényköteles gyógyszerek, a hormonzavarok, a magas trigliceridszint, az alacsony káliumszint, az elhízás és a vírusfertőzés hatásait.

Búzafűlé

Mi az a búzafűlé?

A tönköly búzafűnek a lepréselt leve. A tönköly búzafű magok a vetés után 3-4 nap alatt kikelnek, és 12-15 nap alatt érik el a legoptimálisabb 17-25 centiméteres magasságot. Ekkor a legnagyobb a vitamin tartalma a búzafűnek, ezért ekkor vágjuk le. A levágást követően 5 percen belül lepréseljük, majd egy úgynevezett sokkolóba helyezzük, és fagyasztott kocka formájában tároljuk. Mindez azért szükséges, hogy minél több vitamin, és természetes hatóanyag megmaradjon a búzafűlében.

Nincs más dolgod, mint reggelente, éhgyomorra egy-két kockát kivenni a fagyasztóból, vízben vagy citromos vízben feloldani, és amint felolvadt meginni.

búzafűlé

búzafűlé

Miért a búzafűlevet válaszd a tested feltöltésére?

A búzafűlé tartalmazza az összes ásványi anyagot, amelyre testünknek szüksége van, az egyik legkomplexebb vitaminforrás, tele antioxidánsokkal, és fontos enzimekkel.

A búzafülében található vitaminok és ásványi anyagok a teljesség igénye nélkül:

A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9, B12, B13, B17, C-vitamin, Karotin, Kálcium, Klorofill, Kálium, Vas, Nátrium, Szelén, Cink, Réz, Magnézium, és egyéb nyomelemek, antioxidánsok, és ásványi anyagok.

Magas klorofill tartalma miatt oxigénnel dúsítja vérünket, segíti az oxigént szállító hemoglobin képződést, így a sejtek oxigén ellátása javul.

 

Már napi egy kocka mélyfagyasztott búzafűlé is segíthet testünk raktárkészleteinek feltöltésében.

A BÚZAFŰLÉ SEGÍTHET:

– Immunrendszerünk erősítésében
– Testünk méregtelenítésében
– Fáradtságunk leküzdésében
– Szervezetünk lúgosításában
– Az anyagcsere folyamataink beállításában
– Hajhullásunk megelőzésében, megállításában
– A fogyásunk elősegítésében
– Számos betegség megelőzésében, és a gyógyulás megsegítésében

Miért tőlünk vásárolj?

A búzafűlé 100% növényi esszencia, tartósítószer, színezék és adalékanyag mentes! Az összes alapanyag a magtól a csomagolásig Magyarországról származik. A vetéstől a préselésen keresztül mindent mi, gondos odafigyeléssel végzünk, így neked a legjobb minőségű búzafűlevet adjuk oda és erre garanciát is vállalunk.

100% FOLYÉKONY NAPFÉNY GARANCIA! Ha úgy érzed, nem használt termékünk, nem kell magyarázkodnod, küldd vissza a csomagot. Megköszönjük, hogy tőlünk vásároltál,  visszatérítjük az árát, és barátságban válunk el egymástól.

Próbáld ki búzafűlevet, nem veszíthetsz vele semmit, kattints ide: Búzafűlé Rendelés

Diófélék és magvak

A legegészségesebbek: 12 rákellenes élelmiszer

Magvak

A Chiamag és a lenmag a világon a két legmagasabb tápanyag sűrűségű magvak közé tartoznak. Omega-3 zsírsavakat és számos fontos ásványi anyagot tartalmaznak. A kendermag, a szezámmag, a tökmag és a napraforgómag is hasznos és tele van egészséges zsírsavakkal, mint a dió, a brazil dió és a mandula is.

Egészséges finomítatlan olajok (kókuszdió, len, tőkehús és extra szűz olívaolaj)

Tudtad, hogy az agyad és az idegrendszer irányítja az egész tested működését, és hogy az idegrendszered 60 százaléka zsírsavakból áll? A probléma az, hogy sok hagyományos, idrogénezett, feldolgozott zsír és olaj képesek elpusztítani a sejtek membránjait, ami beteg sejteket és toxicitást eredményez.

A legegészségesebbek: 12 rákellenes élelmiszer

Hidegen sajtolt olajok

A finomított zsírok az egész testben problémákat okoznak, ami az immunrendszer csökkenéséhez, a sejtek torlódásához és a megbetegedést kiváltó gyulladáshoz vezet. Cseréld ki a finomított növényi olajokat, hidrogénezett olajokat és transz-zsírokat minőségi olajokra, beleértve a lenolajat, az extra szűz olívaolajat, a tőkehalat és a kókuszolajat. Ezek táplálják a beleidet és elősegítik az immunrendszered működését, segítenek elérni és fenntartani az egészséges testsúlyt, valamint a lenmag és a tőkehalolaj tartalmazza az alapvető omega-3 zsírsavakat, amelyek segítenek a sejtek energiájának felhasználásában. Az olajbogyó olyan fitonutrienseket tartalmaz, amelyek a szervezet gyulladását csökkentik. Ez csökkentheti a mell és a vastagbél rák kockázatát.

Gombák

A legegészségesebbek: 12 rákellenes élelmiszer

Gomba

A gombák előnyei, ízük és megjelenésük szerint változnak, mivel ma már több száz gombafaj létezik, de mindegyikről ismeretes, hogy immunerősítő, és sokat évszázadok óta használják a rák elleni harcban. (Reishi, cordyceps és maitake különösen javíthatja az immunfunkciót, megakadályozhatja a tumor növekedését és segíthet a sejtek regenerációjában

Gyógyteák

A metasztázis a rák leghalálosabb eleme, és számos kapcsolódó folyamat eredménye, beleértve a sejtproliferációt, az angiogenezist, a sejtek tapadását, és a környező szövetekbe való behatolást. A metasztázis a rákos betegek halálának fő oka, ezért a rákkutatás egyik legfontosabb kérdése ma. Számos klinikai és epidemiológiai tanulmány kimutatta, hogy a zöld tea fogyasztása csökkentheti a rák kockázatát. A zöld tea polifenol vegyületeket tartalmaz, beleértve az epigallocatechin-3-gallátot is, amelyről kimutatták, hogy gátolja a tumor inváziót és angiogenezist, amelyek nélkülözhetetlenek a tumor növekedéséhez és metasztázisához.

A Camellia sinensis növény leveleiből származó teákat általában világszerte fogyasztják, beleértve a zöld, fekete vagy oolong teát is. Bár az összes hagyományos tea előnyösnek tűnik, az emberi egészségre gyakorolt ​​legjelentősebb hatásai a zöld teának (matcha) tulajdoníthatók. Magában foglalja a polifenol vegyületek legmagasabb százalékát, a katechint, a gallocatechint és az EGCG-t.

Az antioxidáns EGCG a leghatékonyabb az összes katechinnek, és rákellenes hatása körülbelül 25-100-szor hatékonyabb, mint a C- és E-vitaminoké. Az EGCG-t összefüggésbe hozták a többszörös jelátviteli utak modulációjával, végül a rákos sejtek invazivitásában szerepet játszó fehérjék expressziójának csökkenéséhez vezetnek.

Vadon fogott hal

A Richerche Institute of Pharmacology kutatói 2004-es tanulmánya szerint a magasabb halfogyasztás miatt az immunrendszer jobban mükődik. A földközi-tengeri táplálkozás rákellenes hatásait vizsgáló tanulmány kimutatta, hogy azok, akik kevesebb halat és gyakrabban fogyasztanak vörös húst, azoknál gyakoribb a daganatos megbetegedések.

A legegészségesebbek: 12 rákellenes élelmiszer

Vadon fogott hal

A vad és különösen (lazac, a makréla és a szardínia) gyulladáscsökkentő omega-3 zsírt tartalmaznak, amelyek korrelálnak a jobb agy-, hormonális és idegrendszeri egészséggel. Az omega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentő hatást fejt ki, ezért a közelmúltban végzett vizsgálatok összefüggésbe hozták őket a rák megelőzésével és a daganatellenes terápiák természetes javításával. A bizonyítékok az omega-3 zsírsav-kiegészítés szerepét mutatják a rák megelőzésében és a kezelések tüneteinek csökkentésében, mint a kemoterápia. Az Omega-3 zsírsavban kimutatták, hogy megőrzik az izomtömeget és funkciót a kemoterápiás rákos betegekben, és hozzájárulnak a kezelés toxicitása következtében fellépő csökkent gyulladásos válaszhoz.

Te tudod, hogy mi a 20 legrákkeltőbb étel? Olvasd el, hogy te is egészségesebbb legyél: Ezt kerüld el: A 20 legrákkletőbb étel

Kövess minket:

 

A youtube csatornámon is, ahol számtalan érdekes és segítő videót találhatsz: youtube

Kövess minket az fb oldalunkon is, ahol friss híreket és tippeket találsz a gyógyuláshoz : Egészségesen Daganat Nélkül

INGYENES E-BOOK:

95 HAGYOMÁNYOS ÉS ALTERNATÍV GYÓGYMÓD A DAGANATOS BETEGEK RÉSZÉRE

Gyere és csatlakozz az fb-n a csoportunkba, ahol támogatjuk és segítjük egymást, hogy gyorsabban menjen a gyógyulás!

Együtt könnyebb a gyógyulás

Nézz be hozzám:

Youtube
Facebook

Kérdésed van?

Krizsán Tamás

Itt fel tudod tenni:

Az itt megadott kezelési információ nem az Legyél Egészséges Kft. hivatalos politikája, és nem orvosi tanácsot jelent az orvos szakértelme és megítélése helyett. Célja, hogy te és családod tájékozott döntéseket hozhasson orvosoddal együtt. Kezelőorvosodnak lehet rá oka arra, hogy az általános kezelési lehetőségektől eltérő kezelési tervet javasoljon. Ne habozz kérdezni a kezelési lehetőségeidről

Legyél Egészséges!

By |2018-12-09T21:22:41+00:002018. augusztus 28.|Categories: Egészség, Étrend daganatosoknak, Uncategorized|Tags: , , , | A legegészségesebbek: 12 rákellenes élelmiszer bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author:

Elég uncsi, de mi is cookie-kat használunk a weboldalunkon. Remélem megváltozik a törvény és nem kell többé ilyen üzeneteket látnod. Azzal, hogy tovább böngészel, elfogadod, hogy tovább használjuk a cookie-kat. Üdv,Tamás További információ

A törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal úgynevezett "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. Ezek olyan apró, ártalmatlan fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést, számunkra pedig hogy megismerjük és ezáltal jobban kiszolgáljuk látogatóink igényeit. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" gombra kattint, akkor elfogadja a sütik használatát.

Bezárás