Rák és az alkohol
Rák és az alkohol: Akkor beszélhetünk alkoholizmusról, ha valaki napi szinten több mint 40 g alkoholt fogyaszt. 2 dl bor vagy 0.5 liter sör vagy egy feles tömény ital körülbelül 25 gramm alkoholt tartalmaz.
A máj és az emésztőrendszer daganat összefüggenek. A pontos folyamatot nem ismerik, valószínű, hogy egyrészt a gyártás során képző rákkeltő anyagokat tartalmaznak, másrészt érzékennyé teszik a szervezetet az egyéb rákkeltő anyagokkal szemben. Például az alkohol és a dohányzás rákkeltő hatása egymást erősíti.
Az alkohol hatása a nyálkahártyán keresztül érvényesül, így a szájüreget, a garatot, a nyelőcsövet, a gyomrot, és a belek sejtjeit irritálja.
A hosszan tartó, túlzott alkoholfogyasztás ily módon számos rákféleség kialakulásnak kockázatát emeli:
– gégerák
– szájüregi rákok
– garat
– nyelőcső
– máj.
A rák kialakulásának kockázata a naponta elfogyasztott alkohol mennyiségével arányosan nő.
Mostanság sokat lehet olvasni arról, hogy a borok egészségesek. Ez nem az alkoholtartalma miatt van így, hanem a benne található anyagok miatt. A vörösbor aktív biológiai növényi anyagokban gazdag. A flavonoidokból jelentős mennyiséget tartalmaz, ami viszont a szőlőmagban és a szőlőhéjban található meg. Ezek a flavonoidok másban is megtalálhatóak, úgyhogy csak óvatosan a borfogyasztással.
Rák és az alkohol: Hogyan reagál az alkoholra a szervezet
A nők szervezete érzékenyebb az alkoholra: 2 dl sör, vagy 1 dl sör vagy 2 cl tömény alkohol fogyasztása ajánlatos maximum.
Mivel a férfiak szervezete jobban bírja az alkoholt, így nekik maximum a nők mennyiségének a kétszerese ajánlatos.
Az alkoholizmussal leggyakrabban kapcsolódó rák a májrák. Az alkoholisták 12-15% 10-20 év italozás után kialakul a májzsugor, ami után az esetek mintegy harmadában halálos kimenetelű májrák fejlődik ki.
Az állatkísérletekben alkoholt adtak az állatoknak, és nem találtak összefüggést a daganatok és az tömény alkohol között. De az acetalhiddel, ami az alkoholos italokban szintén megtalálható, és a szervezetben az alkohol fő lebontási terméke, igen, ez kromoszómakárosodást okoz.
Ha érdekesnek találtad cikkünket, olvasd el ezt is:
- vegyszermentes
- adalékanyag mentes
- színezékmentes
Mindig van KIÉRT, és MIÉRT!
Olvasd el gyógyulásról szóló sikertörténeteket:
Ugye te sem akarsz kimaradni?
Még ezek a témák is érdekelhetnek
Kattints amire kíváncsi vagy
A statisztikák szerint a rák 15-20 százalékáért felelősek a gének. Ha te is a 80-85 százalékba tartozol, akinél nem örökletes a daganat, akkor nagy valószínűséggel az életmódod miatt alakult ki. Itt az ideje változtatnod, mert a daganatos sejtek nem az űrből érkeztek, hanem ezek a te sejtjeid.
Az egészségnek 3 alappillére van: Étkezés, Életmód, Környezet
Itt az ideje, hogy a kezedbe vedd a sorsodat.
Tegyél a jövődért és a egészségedért MOST!
BENNE 8 ÉVNYI KUTATÁSI ANYAG ÖSSZEFOGLALVA A RÁKRÓL ÉS A GYÓGYULÁSRÓL
TELJESEN AZ ALAPOKTÓL, MERT NEM VAGY ÁLDOZAT, SEGÍTHETED A GYÓGYULÁSODAT!
- Tartalom
- Mi a daganat?
- Hogyan fejlődik ki a daganat?
- Milyen hagyományos gyógymódok vannak?
- Milyen alternatív módszerekkel tudsz gyógyulni?
- Mit (t)egyél?
- Mit ne (t)egyél?
Ha valóban meg akarsz gyógyulni, akkor ezeket mindenképpen tudnod kell!
Kérdésed van?
Írd meg nekem bátran!
Az email-es válaszadási idő: 3 munkanapon belül.
Szia, Krizsán Tamás vagyok...
2007-ben egy családi tragédia miatt kezdtem el foglalkozni a daganatos betegségekkel, azon belül is az alternatív gyógymódokkal.
Nincs is annál rosszabb, amikor egy közeli szeretted beteg, és nem tud rajta segíteni az orvostudomány.
A statisztikák szerint ma Magyarországon, minden 4-ik ember daganatos betegségben hal meg. Ez nem normális állapot szerintem.
Ha te vagy bármelyik hozzátartozod beteg, az nem egyenlő a halálos ítélettel, hiszen az orvostudomány ezeknek a nagy részét már tünetmentessé tudja tenni.
Ezen a honlapon összeszedtem neked, az évek során összegyűjtött információkat