Árpafűlé és más élelmiszerek összehasonlítása

Árpafűlé és más élelmiszerek összehasonlítása

Vitaminok- az egészség őrei

Árpafűlé összehasonlítása: A nyugati országokban szinte mindenki számára megadatik a lehetőség, hogy megfelelő mennyiségű vitaminhoz jusson akár természetes formában akár vitaminokkal dúsított élelmiszerek formájában.Így megelőzhetővé, illetve elkerülhetővé válnak az alultápláltsággal összefüggő hiánybetegségek, például a skorbut (C-vitamin hiány) vagy a beri beri (B-vitamin hiány)

 

Árpafűlé összehasonlítása más élelmiszerekkel

Élelmiszer Provitamin B1 (mg) B2 (mg) B6 (mg) C

(mg)

E

(mg)

H

(mg)

Folsav

(mg)

Pantotén (mg) Nikotin sav mg Klorofill (mg) Kolin (mg
Zöldárpa 52000 1.29 2.75 0.30 329 51 48.0 640 2.48 10.6 1490 260
Zeller 0 0.06 1.02 0.10 10 0.5 0.1 7 0.40 0.4
Saláta 200 0.12 0.06 0.07 5 0.5 0.7 20 0.10 0.2
Spenót 8000 0.03 0.30 0.10 100 0.1 80 0.30 1.0
Hagyma 20 0.08 0.02 0.10 10 0.3 0.9 10 0.10 0.2
Paradicsom 400 0.08 0.03 0.10 20 0.4 1.2 5 0.05 0.8
Káposzta 100 0.15 0.05 50 0.5
Kelkáposzta 10000 0.77 0.33 126
Feketendályatő 9800 0.03. 2.20 60 1.0
Banán 200 0.01 0.05 0.30 10 0.4 10 0.20 0.5
Alma 45 0.09 0.01 55 0.1
Narancs (friss9) 120 0.08 0.02 50 1.0
Narancs (konzerv) 20 3 1.0
Fehér búzaliszt 0.30 0.10 0.40 2.6 5.0 35 4.50 4.5
Kevert búzaliszt 0.10 1.7 0.6 14 0.80
Fehér rizs (nyers) 0.30 0.4 3.0 10 6.60
Fehér rizs (főtt)
Árpa pehely 0.18 0.07 2.5
Tehéntej 20 0.04 0.15 0.04 2 2.0 0.3 0.35
Lazac konzerv 0.02 0.12 0.03 10.0 5.0 0.50 20.1

 

 

Árpafűlé összehasonlítása: Gondoljunk csak például a nyers retek kipréselt levének C-vitamin tartalmára, mely már 5 perc elteltével a felére csökken s 20 perc után már több mint 70% lebomlik. Az élelmiszerek B1 és B2 vitamin tartalma a főzési idő alatt jelentős mértékében csökken.

Forrás: Wikipedia

Forrás: AICR

Az adatok tájékoztató jellegűek

Olvasd el ezt a cikket is:

Klinikai kísérleti tanulmányok búzafűlével

Kövess minket az fb-n is:

Egészségesen Daganat Nélkül

Fontos!!

Ezt olvasd el:

Klinikai kísérleti tanulmányok búzafűlével

Növekedést stimuláló faktor és teljes értékű táplálék

Immunműködés és növekedési hormon stimulálás

Klinikai vizsgálatok: Immunrendszer

Klinikai kísérleti tanulmányok búzafűlével

Élelmiszer adalékanyagok és növényvédő szerek ellenszerei

Klinikai Esettanulmányok: Ellenállóképesség és állóképesség

Immunműködés – immunerősítés

Klinikai kísérleti tanulmányok búzafűlével 2.

Iratkozz fel a hírlevelünkre te is!

Az itt megadott kezelési információ nem az Legyél Egészséges Kft. hivatalos politikája, és nem orvosi tanácsot jelent az orvos szakértelme és megítélése helyett. Célja, hogy te és családod tájékozott döntéseket hozhasson orvosoddal együtt. Kezelőorvosodnak lehet rá oka arra, hogy az általános kezelési lehetőségektől eltérő kezelési tervet javasoljon. Ne habozz kérdezni a kezelési lehetőségeidrő

Legyél Egészséges!

Krizsán Tamás

Krizsán Tamás

Szerző | 2017-10-03T16:28:56+00:00 2016. június 27.|Kategóriák: Árpafűlé| Árpafűlé és más élelmiszerek összehasonlítása bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author:

Elég uncsi, de mi is cookie-kat használunk a weboldalunkon. Remélem megváltozik a törvény és nem kell többé ilyen üzeneteket látnod. Azzal, hogy tovább böngészel, elfogadod, hogy tovább használjuk a cookie-kat. Üdv,Tamás További információ

A törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal úgynevezett "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. Ezek olyan apró, ártalmatlan fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést, számunkra pedig hogy megismerjük és ezáltal jobban kiszolgáljuk látogatóink igényeit. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" gombra kattint, akkor elfogadja a sütik használatát.

Bezárás